Διυλιστήριο: Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο!!

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο!!

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Το λιμάνι Θώνις - Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.

Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και Ηράκλειο στους Ελληνες ανακαλύφθηκε το 2000 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό και έπειτα από 13 χρόνια επίπονων ανασκαφών χιλιάδες ευρήματα έρχονται στο φως.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 64 ναυάγια, 700 άγκυρες, χρυσά νομίσματα, «βάρη» από την Αθήνα (είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε Αιγυπτιακό έδαφος) και τεράστιες επιγραφές γραμμένες στα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά αναδεικνύοντας τη σπουδαία εμπορική σημασία της πόλης.





travelstyle.gr
Πηγή

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 8Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

8 Comments

  1. Εκπληκτικό πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφροδιτη Δημητρίου10 Ιουλίου 2013 στις 7:03 μ.μ.

    Το είχα ακούσει αλλά να το βλέπεις είναι άλλο πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τα βλέπουν κάποιοι και να θυμηθούν τον Σόλωνα στην Αίγυπτο και τι του είπαν στο Ιερατείο για τους προγόνους του !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερές φωτογραφίες... μεγάλη ανακάλυψη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι εκπληκτικό πως οι πέτρες διηγούνται μια αδιαφιλονίκητη αλήθεια που κάποιοι προσπαθούν να αλλοιώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιολέτα μου.. έτσι είναι όπως τα λες, η πέτρα έχει την δική της αλήθεια να διηγηθεί.

      Διαγραφή

comments powered by Disqus