Διυλιστήριο: Εκατοντάδες οι νεκροί - δημιουργήθηκε νησί -στο Πακιστάν από τον σεισμό 7,7 της κλίμακας ρίχτερ.(βίντεο)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Εκατοντάδες οι νεκροί - δημιουργήθηκε νησί -στο Πακιστάν από τον σεισμό 7,7 της κλίμακας ρίχτερ.(βίντεο)


Πολλαπλασιάζεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό κτύπημα του εγκέλαδου στις ορεινές κι απομονωμένες περιοχές του Μπαλουχιστάν, στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό το μεσημέρι της Τετάρτη ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 327 και οι τραυματίες τους 400, αλλά αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω καθώς εκατοντάδες σπίτια έχουν ισοπεδωθεί.

Τεράστια είναι τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού και την αδυναμία προσέγγισης όλων των πληγεισών περιοχών.
Μία δύναμη 200 στρατιωτών έχει αναπτυχθεί στην Αουράν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αναζητώντας τυχόν επιζώντες κάτω από τα ερείπια των πλίνθινων σπιτιών.

Ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε χθες την επαρχία Βελουχιστάν, στο Πακιστάν, με μέγεθος 7.7 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο νησί στα ανοιχτά των πακιστανικών ακτών.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έχουν δει το νέο νησί είναι και ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Γκγουαντάρ, Περβέζ Ουμράνι. Όπως δήλωσε ο κ. Ουμράνι, το νησί είναι ορατό από την παραλία, έχει ύψος περίπου 9 μέτρων και μήκος 100 μέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το νησί βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από τα παράλια.
www.diulistirio.com με πληροφορίες από euronews
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus