Διυλιστήριο: «Είστε πολύ κακοί άνθρωποι»

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Είστε πολύ κακοί άνθρωποι»

Ο 4χρονος που τα έβαλε με τους ενόπλους την ώρα της επίθεσης στο Ναϊρόμπι - ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

Μια ιδιαίτερη ιστορία από το λουτρό αίματος στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι στην Κένυα με πρωταγωνιστή έναν 4χρονο Βρετανό δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail, ενώ η κατάσταση στο Westgate ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, τέσσερα 24ωρα μετά την επίθεση ενόπλων της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 62.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μητέρα του, Amber, μαζί με τον 4χρονο Elliot Prior και την 6χρονη αδελφή του Amelie περίμενε στο ταμείο του σούπερ μάρκετ Nakumatt, μέσα στο εμπορικό κέντρο, όταν χτύπησαν οι ένοπλοι.

Η γυναίκα κρύφτηκε κάτω από τον πάγκο με τα κρέατα αγκαλιά με τα δυο παιδιά της κι έμεινε εκεί για μιάμιση ώρα, μέχρι που οι ένοπλοι τους εντόπισαν.

Όπως περιέγραψε στην εφημερίδα The Sun ο θείος του αγοριού, φώναξαν πως αν υπήρχαν παιδιά στο σούπερ μάρκετ, θα μπορούσαν να φύγουν. Η Amber αποφάσισε να μιλήσει και σηκώθηκε και είπε «εδώ».

«Τότε ο Elliot άρχισε να τσακώνεται με τους επιτιθέμενους και τους αποκάλεσε κακούς ανθρώπους», σύμφωνα με τον θείο του. Ύψωσε το ανάστημά του και προστάτευσε τη μητέρα του, που είχε δεχθεί σφαίρα στο μηρό.

Ο ένοπλος λυπήθηκε την οικογένεια, γράφει η εφημερίδα, έδωσε στα παιδιά σοκολάτες και τους ζήτησε συγγνώμη λέγοντας «δεν είμαστε τέρατα».

Όταν οι Ισλαμιστές ανακάλυψαν τη γαλλική καταγωγή της γυναίκας άρχισαν να της μιλούν ευγενικά και να λένε πως η μουσουλμανική θρησκεία δεν είναι κακή.

«Μου είπε να αλλάξω τη θρησκεία μου και να ασπαστώ το Ισλάμ και με ρωτούσε: ‘μας συγχωρείς;», δήλωσε η μητέρα στην εφημερίδα «The Independent». «Φυσικά θα έλεγα οτιδήποτε για να μας αφήσουν να φύγουμε…», πρόσθεσε.

Οι ένοπλοι τους άφησαν να φύγουν μαζί με δύο άλλα παιδιά. Ανάμεσά τους ήταν κι ένα 12χρονο αγόρι που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη νεκρή μητέρα του

Η μοίρα άλλων είκοσι ανθρώπων που είχαν κρυφτεί στο ίδιο σημείο με την Amber παραμένει άγνωστη.

Η μητέρα και τα δύο παιδιά φωτογραφήθηκαν να βγαίνουν από το εμπορικό κέντρο. Πίσω τους ένας άλλος άνδρας δεν είχε σταθεί το ίδιο τυχερός.


πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus