Διυλιστήριο: Απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις. Τρόικα: Λουκέτο και απολύσεις σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις. Τρόικα: Λουκέτο και απολύσεις σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ


-Οι δανειστές απορρίπτουν το κυβερνητικό σχέδιο -Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς
«Μπλόκο» στο κυβερνητικό σχέδιο για αναδιάρθρωση της Αμυντικής Βιομηχανίας λειτουργία φαίνεται πως βάζει η τρόικα.
Οι δανειστές μέσω email απέρριψαν το σχέδιο που είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την εξυγίανση των τριών αμυντικών βιομηχανιών και ζητά να κλείσουν άμεσα και να απολυθούν οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις .
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ θα έμπαιναν  σε εκκαθάριση εν λειτουργία, ενώ τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα διαχωριζόταν  σε πολιτικό και στρατιωτικό τομέα με σκοπό την εκποίηση του πρώτου και την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο δεύτερο, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων.
Όμως με mail που εστάλη από την  τρόικα στην αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά , άλλαξαν άρδην τα δεδομένα .
Στο μήνυμα αναφέρεται ότι δεν συναινούν στη διάθεση 40 εκ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό υπό μορφή "δανεισμού", προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αναδιάρθρωσης-εξυγίανσης  των αμυντικών βιομηχανιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των δημοσιονομικών λόγων που επικαλούνται, τα στελέχη της τρόικας διατυπώνουν αμφιβολίες και ως  αποτελεσματικότητα του σχεδίου, κατά πόσο δηλαδή μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική εξυγίανση των τριών εταιριών και σε διάσωση των θέσεων εργασίας.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε  και κάλεσε στο Μαξίμου  τους  συναρμόδιους υπουργούς σε έκτακτη σύσκεψη, για να εξετάσουν ποια θα είναι η αντίδραση από ελληνικής πλευράς και πώς θα αντιμετωπισθεί το νέο πρόβλημα που ανακύπτει.
Κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαιναν  ότι αν κλείσουν οριστικά οι τρεις εταιρίες, πέραν της απώλειας θέσεων εργασίας θα υπάρξουν επιπτώσεις και στα προγράμματα προμηθειών υλικού των ενόπλων δυνάμεων.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus