Διυλιστήριο: Απανωτές «αστοχίες» σε έργα εκατομμυρίων εκθέτουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα λογοδοτήσει επιτέλους κανείς;

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Απανωτές «αστοχίες» σε έργα εκατομμυρίων εκθέτουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα λογοδοτήσει επιτέλους κανείς;

Τα δημόσια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποφασίζονται, ανατίθενται, ξεκινούν αλλά ...δεν τελειώνουν.

Περιέργως, και παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις και του κ. Τατούλη και της αρμοδίας Αντιπεριφερειάρχου κ. Νικολάκου, τα έργα πάνε μέχρι την ανάθεση «ρολόι» και κατά την εκτέλεσή τους, είτε βυθίζονται –βλέπε λιμάνια- είτε πέφτουν –βλέπε γέφυρες- λες και κάποιος έχει ...ματιάσει τον οραματιστή και αναμορφωτή της Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Πριν απο μερικούς μήνες βυθίστηκε το λιμάνι της Κυπαρισσίας διότι, λέει, δεν υπολογίστηκε η δύναμη των κυμάτων.


Τον περασμένο μήνα έπεσε τμήμα της γέφυρας Άστρους, ένα έργο που έχουν αναλάβει –μετά από διαγωνισμό, ναι- με πατέντες κατασκευαστικές (στις οποίες αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο μας) ο ...αδερφός Τατούλη και λοιποί συγγενείς.



Πριν από λίγες ημέρες, τα έργα στο λιμάνι του Άστρους σταμάτησαν με την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου λόγω μη αρτιότητας της μελέτης.


Παρακολουθούμε να προκηρύσσονται έργα μεγάλης σημασίας, με το δίδυμο Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειάρχη να κομπορρημονούν για την πρωτοπορία τους, να αναθέτουν σε συγκεκριμένους παράγοντες, κάτω από περίεργες συγκυρίες, τις μελέτες και τις κατασκευές, για να φθάνουμε να θρηνούμε λίγο πριν το τέλος των έργων κάμποσα χαμένα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ, που γίνονται στάχτη και κουρνιαχτός.

Οι καταγγελίες των αρμοδίων και των παραγόντων, είναι αποκαλυπτικότατες και ανατριχιαστικές, όταν αναφέρονται στις εγκληματικές (;;) παραλείψεις ή στις σκόπιμες αμέλειες.
Στο ΠΕΣΥΠ οι συζητήσεις για τα θέματα των κακοτεχνιών και των αποτελεσμάτων τους έχουν πυροδοτήσει ανεπανάληπτες σκηνές κόντρας του κ.Τατούλη και των αντιπολιτευομένων περιφερειακών συμβούλων, αλλά «δεν ανοίγει μύτη».
Η αόρατος προστάτης χειρ του Περιφερειάρχη, αφήνει όλα αυτά τα καταστρεπτικά συμβάντα ατιμώρητα και την αλόγιστη διαχείριση των κονδυλίων ΕΣΠΑ χωρίς αυστηρό έλεγχο και συνέπειες.

Τι γίνεται τελικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;
Ποιος έχει την ευθύνη για όλες τις κακοτεχνίες των έργων;
Ποιος έχει την ευθύνη για τα λιμάνια που εξαφανίζονται κάτω από το κύμα, ή τα σταματάει η αρμόδια αρχή ως απαράδεκτα ως προς την μελέτη τους;
ΠΟΙΟΣ αναθέτει, με ΠΟΙΑ κριτήρια και σε ΠΟΙΟΥΣ «μελετητές» τόσο σπουδαίας σημασίας έργα που πέφτουν σαν χάρτινα;

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά όλες τις υπόγειες διαδρομές των προκηρύξεων και των αναθέσεων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά όλες τις διασυνδέσεις των ατόμων της Περιφέρειας με τους αναδόχους μελετών και κατασκευών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά και τα κομματικά τους πλοκάμια.
Είμαστε εδώ για να φέρουμε στο φως , στη συνέχεια, με μια σειρά άρθρων, όλες τις παραμέτρους που οδηγούν στο φαγοπότι των εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, με το οποία χρηματοδοτούνται τα έργα αλλά ποτέ δεν γίνονται.

Οι σύνδεσμοι (links) που παρατίθενται, δίνουν όλη την εικόνα της κατάντιας και της ανευθυνότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των ταγών της.
Περιμένουμε επίσης και από τον Εισαγγελέα, την αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, για την διασπάθιση των χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

09.10.2013
Κίνηση Ελευθέρων Αρκάδων

(Ακολουθούν τα τεκμήρια-σύνδεσμοι)





www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus