Διυλιστήριο: VIDEO - Λαμία: Έδωσαν 20 μέρες φυλακή σε ανήλικους μαθητές που έκαναν κατάληψη

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

VIDEO - Λαμία: Έδωσαν 20 μέρες φυλακή σε ανήλικους μαθητές που έκαναν κατάληψη

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθώντας να αλλάξει το κλίμα και να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας στα πλαίασια του στριμώγματος της από μια κοινωνία που βράζει, κάνει απεγνωσμένα άλμα προς τα εμπρός καταστέλλοντας κάθε φωνή αντίδρασης

Στα πλαίσια τομοκράτησης και καταστολής των κοινωνικών αγώνων η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν διστάζει να δώσει 20 μέρες φυλακή σε 3 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λυκείου που μαζί με άλλους συμμαθητές τους είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου του σχολείου τους και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με την ειδοποίηση των γονέων τους.

Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά 8 άτομα, που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, ωστόσο και οι 8 κατηγορούμενοι από τους οποίους οι 5 ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.


Η κατάληψη που έκαναν οι μαθητές του σχολείου ήταν στην 2ηβδομάδας της

Στους μαθητές που πήραν ποινή φυλάκισης 20 ημέρς δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής



Πηγή

 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

  1. Το δόγμα του ΣΟΚ συνεχίζετε ..... Ή μήπως πια πρέπει να το παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

comments powered by Disqus