Διυλιστήριο: Νέα από τον κόσμο...με μια ματιά. (5/11/13)

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο...με μια ματιά. (5/11/13)

ΕΥΡΩΠΗ

Ιταλία: Κακοδιαχείριση κονδυλίων για την ανοικοδόμηση της Λ’ Άκουιλα

Την κακή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανοικοδόμηση της σεισμόπληκτης Λ‘Ακουιλα διαπιστώνει προκαταρκτικό πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το 2009 μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στην ιταλική κυβέρνηση για να ανακουφιστούν οι σεισμόπληκτοι, με την κατασκευή νέων κατοικιών αλλά και για την αναστήλωση του μεσαιωνικού κέντρου της πόλης.
Τέσσερα χρόνια μετά, η εικόνα του κέντρου παραμένει η ίδια. Οι κατοικίες που παραχωρήθηκαν στους σεισμόπληκτους, παραδόθηκαν πολύ σύντομα, σε διάστημα μόλις πέντε μηνών από το σεισμό. Το καθένα από αυτά κόστισε περίπου 135.000 ευρώ.
Ωστόσο, το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώνει ότι κάποια από τα υλικά πληρώθηκαν ακόμα και 158% πάνω από τις τιμές της αγοράς και ότι η ποιότητα τους σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύ κακή.
Αν το καταληκτικό πόρισμα της Επιτροπής συμπίπτει με το προκαταρκτικό, η Ιταλία μπορεί να κληθεί να επιστρέψει στο Ταμείο Αλληλεγγύης έως 350 εκατ. ευρώ."Una fazza Una razza"
euronews

ΑΣΙΑ

Τουρκία: Άρχισε η άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος 2013»

Η ναυτική άσκηση που άρχισε στις 4 Νοεμβρίου θα περατωθεί στις 14 του μήνα. Στην άσκηση συμμετέχει η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην πράξη η άσκηση είναι μια πρόβα παρέμβασης σε περίπτωση κρίσης με κύριο μέτωπο τη Συρία.
Από τις τουρκική πλευρά συμμετέχουν στην άσκηση, τρεις φρεγάτες, δύο κορβέτες, τέσσερα αντιτορπιλικά, τρία υποβρύχια, δύο σκάφη τεχνικής υποστήριξης, δύο περιπολικά σκάφη, το πρώτο αμφίβιο πλοίο, ένα ρυμουλκό, πέντε ελικόπτερα θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων της συμμετοχής μεγάλου αριθμού μικρών σκαφών. Για πρώτη φορά οι ναυτικές δυνάμεις θα προβούν σε άσκηση με σενάριο απειλής από όπλα μαζικής καταστροφής.
άρθρα και σκέψεις


Η Ινδία έτοιμη να κατακτήσει το διάστημα

Το μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα εκτοξεύθηκε με επιτυχία για το ταξίδι του στον Άρη, από την ανατολική Ινδία και το διαστημικό κέντρο Satish Dhawan.
Αρχικά η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για τις 28 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Η πρώτη αποστολή διαστημικού οχήματος από την Ινδία σηματοδοτεί μια νέα κούρσα του διαστήματος.
Αυτή τη φορά στο στίβο είναι οι αναδυόμενες οικονομίες και χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.
Στόχος της ινδικής αποστολής είναι η δοκιμή της διαστημικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η χώρα.
Πρόκειται για τη δεύτερη ινδική δορυφορική αποστολή. Το 2009 ινδικός δορυφόρος είχε ανιχνεύσει μόρια νερού στο έδαφος της Σελήνης.
Θα χρειαστούν περίπου 10 μήνες μέχρι το διαστημικό όχημα να μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Τότε θα αρχίσει να στέλνει πληροφορίες στη Γη για την ατμόσφαιρα και την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. euronews

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η Lokheed –Martin θα ανοίξει θυγατρική εταιρεία στο Ισραήλ

Ο γίγαντας της Άμυνας, ο όμιλος Lokheed –Martin, σχεδιάζει να ανοίξει μια θυγατρική εταιρεία στο Ισραήλ.
Κατά το πρώτο στάδιο, πρόκειται για τη δημιουργία μιας εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών.
Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Patrick Dever, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, στις δηλώσεις του είπε ότι σχεδιάζει η μελλοντική θυγατρική εταιρεία να «ενσωματωθεί πλήρως στην τοπική αγορά» και να εργασθεί για την κάλυψη των αναγκών της ασφάλειας του Ισραήλ- από κοινού με τις άλλες εταιρείες της άμυνας στη χώρα.
Η πρωτοβουλία της Lokheed –Martin, θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας στη χώρα.
Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μαζί με την ισραηλινή Bynet Data θα συμμετάσχει στη διαδικασία δημιουργίας τεχνικού τμήματος για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στη Νεγκέβ, σημειώνουν οι Τάιμς του Ισραήλ.
άρθρα και σκέψεις


Αίγυπτος: Αναβλήθηκε η δίκη του Μόρσι για το νέο έτος

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι κλείστηκε στην φυλακή Μποργκ αλ Αράμπ, κοντά στην Αλεξάνδρεια, μετά την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου του Καΐρου να αναβάλει τη δίκη του, καθώς και σε μια σειρά ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για τις 8 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, έπειτα από την επεισοδιακή εμφάνισή τους ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα.
Ο Μόρσι αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή το δικαστήριο φωνάζοντας «κάτω ο στρατιωτικός νόμος» και περιέγραψε τον εαυτό του ως πρόεδρο «νόμιμο» για τη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Μόρσι δήλωσε «αρνούμαι να κριθώ από το δικαστήριο αυτό» και τόνισε ‘να τελειώσει αυτή η φάρσα’ και να τον αφήσουν να φύγει να συνεχίσει το έργο του ως πρόεδρος της χώρας.
Αξιωματούχοι είπαν ότι ο Μόρσι αντέδρασε όταν ο δικαστής τον αποκάλεσε ‘εναγόμενο’. Φέρεται να είπε ο Μόρσι: « Είμαι ο Δρ Μοχάμεντ Μόρσι, πρόεδρος της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας. Είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Αιγύπτου».
Έξω από το δικαστήριο οπαδοί του προέβησαν σε διαδηλώσεις. Εντάσεις δημιουργήθηκαν και σε άλλα σημεία τη πόλης και οι αρχές ανέφεραν για τέσσερις τραυματίες διαδηλωτές.
άρθρα και σκέψεις






Επιμέλεια:www.dilistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus