Διυλιστήριο: Νέα από τον κόσμο..... με μια ματιά

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο..... με μια ματιά

ΕΥΡΩΠΗ
Ελβετοί βουλευτές ετοιμάζονται να επισκεφθούν τον Σνόουντεν στη ΜόσχαΕλβετοί βουλευτές ετοιμάζονται να μεταβούν στη Μόσχα για να διευκρινίσουν, με τη βοήθεια του πρώην υπάλληλου της CIA, 'Εντουαρντ Σνόουντεν, σε ποιο βαθμό η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δραστηριοποιήθηκε στη Γενεύη.
Η φωνή της Ρωσίας



Η Ευρώπη επέλεξε το Νότιο Ρεύμα (South Stream)
Στη Βουλγαρία άρχισε η κατασκευή του τοπικού τμήματος του αγωγού Νότιο Ρεύμα μέσω του οποίου το ρωσικό φυσικό αέριο θα δοχετεύεται στις χώρες της Νότιας και της Κεντρικής Ευρώπης. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή της αναγκαίας υποδομής στη Σερβία και στη συνέχεια και στην Ουγγαρία. Εκτός απ’ αυτές τις χώρες συμφωνίες για την κατασκε+υή του αγωγού υπογράφτηκαν με την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Κροατία και την Αυστρία.
Η φωνή της Ρωσίας


ΑΜΕΡΙΚΗ
Ένοπλη επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες-Νεκρός ομοσπονδιακός πράκτορας

Τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της ένοπλης επίθεσης στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.
Πρόκειται για τον Πολ Άντονι Σιάνσια. Ο 23χρονος εισέβαλε στον τερματικό σταθμό 3 και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.
Ο 39χρονος Γκεράρντο Χερνάντες πράκτορας της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (ΤSA) έπεσε νεκρός.
Τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν, έξι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή προσγειώθηκαν σε άλλους προορισμούς.
euronews
ΑΣΙΑ
Διαμαρτυρία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για την κατασκευή τείχους
Η τουρκική αστυνομία διέλυσε διαμαρτυρία κατοίκων που αντιτίθενται στην κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με τη Συρία.
Το περιστατικό συνέβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, στον πόλη Nusaybin (αρχαία Νίσιβις) στην περιφέρεια Μαρντίν, όπως αναφέρει η ρωσική gazeta.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην κατασκευή του τείχους που ανυψώνει η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία και αποκόβει την πρόσβαση των κατοίκων με το χωριό Καμισλί της Συρίας.
Οι πλειοψηφία των διαδηλωτών είναι Κούρδοι που ζουν και στις δύο πλευρές των συνόρων και έχουν συγγενικούς δεσμούς.
Άρθρα και σκέψεις



Πακιστάν: Οργή και αβεβαιότητα μετά τον θάνατο του ηγέτη των ΤαλιμπάνΑβεβαιότητα στο Ισλαμαμπάντ για την εξέλιξη των ειρηνευτικών συνομιλιών έφερε ο θάνατος του ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν.
Ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ σκοτώθηκε, την Παρασκευή, από την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βόρειο Ουαζιριστάν. Ο δεύτερος στην ιεραρχία των Πακιστανών Ταλιμπάν Χαν Σαΐντ, αναλαμβάνει την ηγεσία.
Η κυβέρνηση του Πακιστάν καταδίκασε το αμερικανικό χτύπημα και έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η επίθεση επιχειρεί να τορπιλίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.
euronews



Τα χημικά όπλα της Συρίας θα ταξιδέψουν στην Αλβανία;

Στη Συρία τελείωσε η πρώτη φάση του χημικού αφοπλισμού. Έχουν καταστραφεί εκεί εγκαταστάσεις παραγωγής τοξικών ουσιών.Τώρα μπροστά στη διεθνή κοινότητα τίθεται το κύριο ερώτημα - πού να καταστραφούν τα συσσωρευμένα από τη Δαμασκό αποθέματα; Το πιο πιθανό είναι ότι οι δηλητηριώδεις ουσίες θα καταστρέφονται στην Αλβανία υπό την διεύθυνση του Βελγίου ή της Γαλλίας. Δεν μένει μακριά και η Ρωσία. Η Μόσχα μπορεί να διαθέσει για τους σκοπούς αυτούς περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια
Η Φωνή της Ρωσίας 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus