Διυλιστήριο: Χοντρό δούλεμα !....

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Χοντρό δούλεμα !....

ΠΡΩΤΟΝ:

Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Ο νέος Φόρος Ακινήτων (όπως και το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως και το παλιότερο ΕΤΑΚ, όπως και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, που τελειώνει, όλοι με λίγα λόγια οι φόροι επί της ακίνητης Ιδιοκτησίας) είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.
"Άμα, πρώτα βάζεις τον ΣΤΟΧΟ και μετά τον ΦΟΡΟ, δεν είσαι ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, είσαι ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ. Έτσι για να θυμόμαστε πού και πού, με ΠΟΙΟΥΣ έχουμε να κάνουμε…"
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ‘κάθε Έλληνας επιβαρύνεται με φόρους ΑΝΑΛΟΓΑ με την ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ του ικανότητα’ και άρα, αφού η φοροδοτική ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ καθόλου δεν μπορεί να σχετισθεί με την ιδιοκτησία ή όχι, μεγάλης ή μεγαλύτερης ακίνητης περιουσίας (καθώς αυτή δεν αποτελεί, ντε και καλά ΕΙΣΟΔΗΜΑ), επομένως, πάλι σε ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ τον στέλνει το Υπουργείο τον λογαριασμό.
Ο κ. Παυλόπουλος (και νομικός και κυβερνητικός), μάλιστα, προσφάτως απ’ το βήμα της Βουλής, έθεσε και ζήτημα ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΥ χαρακτήρα στον νέο αυτό φόρο, επομένως θίγεται και άλλο σημείο του Συντάγματος, αυτό που ΕΓΓΥΑΤΑΙ την ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, κλπ.
Πέραν, βέβαια, της τυπικής αντισυνταγματικότητας. Ακόμη, δηλαδή, κι αν παραδεχόμασταν πως ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ στην Ελλάδα, έχουν αγοραστεί με ΜΑΥΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ χρήμα, επομένως, πρέπει τώρα να το φορολογήσεις, είναι τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ, να το επιχειρείς ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, επειδή ΕΣΥ (Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ), ΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟΣ, ΚΑΙ …ΕΛΕΙΠΕΣ, όταν όφειλες ΤΟΤΕ να κάνεις απλά την δουλειά σου!



ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

Άκουσα τις διάφορες ΒΛΑΚΕΙΕΣ που ειπώθηκαν για τον καημένο τον ‘τεχνοκράτη’, (Καραβίτης νομίζω), τον ‘σχεδιαστή’ του νόμου. Κατ’ αρχήν, οΕυαγγελάτος όταν του πήρε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, δεν ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΕ απ’ όσα έλεγε ο χριστιανός. Διότι, πράγματι απ’ την στιγμή που δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ αφορολόγητο όριο, ο νέος φόρος ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ τελικά απ’ τις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ αξίες. Του ανθρώπου του είπαν μοίρασε τον λογαριασμό σε όλους, αυτό προσπάθησε να κάνει, όταν φτιάχνει τρείς δεκάδες συντελεστές, θεωρώ πως προσπάθησε να το κάνει καλά. Τώρα οι ΜΠΟΥΡΔΕΣ των διάφορων άσχετων δημοσιοκάφρων ‘ένας τεχνοκράτης θα αποφασίζει’, ή των ‘εκπροσώπων’ μας βουλευτών της ΝΔ, ‘αυτός θα μας ενημερώσει’ κλπ, είναι ανάξιες σχολιασμού.




ΤΡΙΤΟΝ:

Το ΚΚΕ (ανάλογη είναι και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ), που προτείνει, στην πρώτη σελίδα, σήμερα, στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, να είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ η ακίνητη περιουσία μέχρι ενός ποσού ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (40.000 ευρώ), αλλά, βέβαια να φορολογηθεί η ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ περιουσία, κλπ, λέει επίσης ΜΠΟΥΡΔΕΣ,καθώς δεν μπορεί η όποια ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, η όποια ΑΔΙΚΙΑ, να ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από ..πλαφόν. Έχουμε φτάσει στην γελοιότητα το ΚΚΕ να υπεραμύνεται της ..ιδιοκτησίας και οι νεοδημοκράτες να κατηγορούν τον Στουρνάρα για ..κομμουνιστικό φόρο! Άμα οι κύριοι της Αριστεράς, έχουν τέτοια ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΛΟΓΙΚΗ από τώρα, καλύτερα να μείνουν ΕΚΕΙ που είναι, μέχρι να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ και να αποφασίσουν πως άμα δεν ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ το μυαλό τους, να πάρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ στροφές, ομελέτα δεν γίνεται. Παρένθεσις, ο κ. Γλέζος, (που όλοι οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να προσέχουμε αυτά που λέει) καλύτερα, πιστεύω εγώ, να ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ άμα γίνουν ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο μένουν ανεδαφικές, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ακόμη).




ΤΕΤΑΡΤΟΝ:

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο νέος φόρος είναι ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΣ. Κατ’ αρχήν, ακόμη κι απ’ το χαράτσι της ΔΕΗ, εάν ένα ακίνητο έμενε ξενοίκιαστο, μπορούσες να κόψεις την παροχή και να απαλλαγείς. Τώρα ο νέος φόρος, είναι και ΜΟΝΙΜΟΣ αλλά κυρίως φορολογεί και τα ΚΛΕΙΣΤΑ, τα ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ, κλπ. (Ξέρουμε όλοι τι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ θα είναι αυτά). Δεύτερον, παίρνει ένα μικρό κομμάτι (ποσοστό) απ’ τα ‘αστικά’ ακίνητα, και χαρατσώνει μια τεράστια νέα ομάδα, τους ιδιοκτήτες ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ. Αγρότες και μη. Αυτό, φυσικά έγινε τάχα μου, για την ‘διεύρυνση της φορολογικής βάσης’, αλλά εκεί, ίσα-ίσα παίχτηκε η μεγάλη ΑΠΑΤΗ: Τα καναλάκια (ιδιωτικά δεν τα θέλατε;;), έδειχναν πχ, τους πίνακες με την επιβάρυνση για τα σπίτια και τα διαμερίσματα, όπου φαινόταν πως εκεί, πχ που πλήρωνες 100 ευρώ, τώρα (με τον νέο φόρο) θα πληρώνεις 95 (ουάου), αλλά όταν έλεγε για τα χωραφάκια ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΠΟΥΘΕΝΑ πως ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΙΠΟΤΕ! Εκεί δεν υπήρχε πίνακας πριν-μετά. Στα πλαίσια, (φυσικά) της ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ μας ενημέρωσης, με την ΕΡΤ στο ..μαύρο (εντελώς τυχαία)….




ΠΕΜΠΤΟΝ:

Και μόνο που το Υπουργείο βγαίνει και λέει πως ‘ΣΤΟΧΟΣ’ του νέου νόμου είναι να εισπραχτούν τόσα δις, μπορεί να έχουμε κουφαθεί εσχάτως, πλην όμως, παραδέχεται ήδη πως ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ πολιτική. Άμα, πρώτα βάζεις τον ΣΤΟΧΟ και μετά τον ΦΟΡΟ, δεν είσαι ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, είσαι ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ. Έτσι για να θυμόμαστε πού και πού, με ΠΟΙΟΥΣ έχουμε να κάνουμε…




ΕΚΤΟΝ (και τελευταίον):

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ μάλλον, μας δουλεύει η κυβέρνηση, μας δουλεύει ηΕΥΡΩΠΗ, μας δουλεύει ακόμη κι η ΤΡΟΙΚΑ. Μας δουλεύουν πολύ χοντρά, καθώς αυτός ο παραπάνω ΣΤΟΧΟΣ απ’ τον νέο νόμο είναι 2,85 δις ευρώ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ (κρατηθείτε) ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 60 (!!!!) δις. Και, ταυτόχρονα την ώρα που η ΤΡΟΙΚΑ έχει θέσει ως στόχο, απ’ τα 60 αυτά δις, να εισπραχτούν κατ’ έτος μόλις τα 1,5 απ’ αυτά (???). Και, που απ’ τα 60 αυτά δις, τα 26 περίπου (πάνω κάτω τα μισά), αφορούν ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, δεν είναι πάει να πει, γνήσιοι ΦΟΡΟΙ, αλλά ΚΑΠΕΛΟ και κρατική ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ! Και που απ’ τα 60 αυτά δις, μόλις τα 20 περίπου τα χρωστούν ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα 40, τα χρωστούν ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!! Και που, πρωταθλήτρια Δ.Ο.Υ. στο έλλειμμα βεβαιωμένων-εισπραγμένων εσόδων είναι η Δ.Ο.Υ. ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (τυχαίο??). Και που τα 60 αυτά δις, ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο 54, και αυγάτισαν σε δώδεκα μήνες κατά 6 ολόκληρα δις, πάει να πει, πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να τα δώσει, ΠΑΡΑ τις ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, και τις εσχάτως κατάπτυστες ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ακόμη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς…


ΥΓ: Θέλω πάντως, να δω τις μούρες των ΑΝΤΑΡΤΩΝ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν θα το ΨΗΦΙΖΟΥΝ μεθαύριο!.....


www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus