Διυλιστήριο: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη λεωφόρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα.

Κλειστή παραμένει το σάββατο το πρωί η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι αστυνομικοί εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται στο κτίριο των γραφείων και δείχνει το «χτύπημα».
 Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο φαίνονται οι δράστες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κράνη και το μόνο που διακρίνεται είναι ο σωματότυπος τους και εκτιμάται πως είναι ηλικίας 25 – 30 ετών. Όπως διαπιστώθηκε ένας εκ των δυο πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους πυροβολεί. Στη συνέχεια με τον συνεργό του επιστρέφουν στη μοτοσικλέτα και εξαφανίζονται. Αστυνομικοί που εξέτασαν το βίντεο κάνουν λόγο για «ψυχρό εκτελεστή» βλέποντας τις κινήσεις του.
 Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας. Εκτιμάται πως οι δράστες την εγκατέλειψαν σε κοντινή περιοχή και στη συνέχεια διέφυγαν με την «ομάδα υποστήριξης» που είχαν είτε με άλλο δίκυκλο είτε με αυτοκίνητο. 
Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα μεγάλα διεθνή δίκτυα.

Η ώρα της δολοφονίας

Οι δράστες που φορούσαν κράνη επέβαιναν σε μοτοσικλέτα την οποία σταμάτησαν πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Κατευθύνθηκαν με τα πόδια στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Έξω από το κτίριο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Ένας από τους δράστες πυροβόλησε και δολοφόνησε τα δύο άτομα ενώ τραυμάτισε σοβαρά το τρίτο –άλλος ένας πρόλαβε να κρυφτεί στα γραφεία– και στη συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό του με τη μοτοσικλέτα στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

  1. Το περίεργο είναι πως όλα αυτά γίνονται πάντα λίγο πριν έρθει η Τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

comments powered by Disqus