Διυλιστήριο: Σουξέ στόρι συνέχεια: Τέλος και για την PUMA Ελλάς. Κατά τα άλλα, έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ για την “μομφή”.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σουξέ στόρι συνέχεια: Τέλος και για την PUMA Ελλάς. Κατά τα άλλα, έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ για την “μομφή”.

 “Φέσι’’ 170 εκατ. αφήνει η υπό εκκαθάριση πρώην Puma Hellas υπό διαχείριση των αδελφών Γλου
Της Στεφανίας Σούκη – newmoney.gr

Τέλος εποχής για την πρώην Puma Hellas, νυν Sport Equipment Hellas Α.Ε. όπως έχει μετονομασθεί η υπό εκκαθάριση θυγατρική του γνωστού πολυεθνικού ομίλου στην Ελλάδα, η οποία αφήνει μάλιστα και τεράστιες υποχρεώσεις στην αγορά.
Η εταιρεία, η οποία όπως όλα δείχνουν και πιστοποιεί και ο ορκωτός ελεγκτής, δεν θα καταφέρει τελικά να καλύψει τις υποχρεώσεις της, πρόκειται να πραγματοποιήσει στο τέλος Νοεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση, όπου ουσιαστικά θα εγκριθούν οι εκθέσεις των εκκαθαριστών αλλά και οι οικονομικές καταστάσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Σύμφωνα με τον αρχικό ισολογισμό εκκαθάρισης για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 29 Ιουνίου 2013, το υπόλοιπο των συσσωρευμένων ζημιών αντιστοιχεί στο ιλιγγιώδες νούμερο των 169,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους 5,49 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις ζημιές για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το σύνολο των υποχρεώσεων αντιστοιχεί στα 177,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 131,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις, 37,5 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές , 6,9 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις από φόρους- τέλη, ενώ μηδενικό εμφανίζεται το κονδύλι των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.
Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί αρνητικό στα -169 εκατ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί τον ορκωτό ελεγκτή να εκτιμά ότι «ενδέχεται η εταιρεία να μην καταστεί δυνατόν να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. To σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας είναι αρνητικό και οι υποχρεώσεις της είναι σημαντικά μεγαλύτερες από το σύνολο του ενεργητικού της.»
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο γνωστός πολυεθνικός κολοσσός αθλητικών ειδών έχει γυρίσει ήδη από τις αρχές του 2013 σελίδα στην Ελλάδα έχοντας αναθέσει τη διανομή των προϊόντων της στην εταιρεία Sportswind του γνωστού επιχειρηματία Σάμι Φάϊς, ο οποίος, πέραν της χονδρικής, θα αναλάβει να αναπτύξει και δίκτυο λιανικής σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, έχοντας ήδη κάνει την αρχή με τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος πρίν από λίγες ημέρες στη Σόφια. Για την Ελλάδα, όπου σήμερα και λόγω των γνωστών προβλημάτων των τελευταίων ετών, η Puma έχει παρουσία μόνο μέσω καταστημάτων outlets, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ‘’σφιχτό’’ δίκτυο οκτώ περίπου αποκλειστικών καταστημάτων Puma και για την Κύπρο δύο σημείων πώλησης.
Όσον αφορά την πρώην Puma Hellas, η εταιρεία εμπλέκεται αυτή την στιγμή σε ουκ ολίγες δικαστικές διαμάχες με πρώην συνεργάτες και προμηθευτές, αρχής γενομένης από το 2010, όταν ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη με τους προηγούμενους συνεργάτες της στην Ελλάδα, τον όμιλο Γλου.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus