Διυλιστήριο: Πρέπει να ζήσουμε την Ευρώπη σαν Έλληνες και όχι την Ελλάδα σαν Ευρωπαίοι

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πρέπει να ζήσουμε την Ευρώπη σαν Έλληνες και όχι την Ελλάδα σαν Ευρωπαίοι

Πρέπει να ζήσουμε την Ευρώπη σαν Έλληνες και όχι την Ελλάδα σαν Ευρωπαίοι. Όχι από εθνικό φιλότιμο ή από περηφάνεια. Αλλά γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ζήσουμε μια δημιουργική ζωή. Αλλιώς δεν θα ζούμε αλλά θα αγώμεθα και θα φερώμεθα σαν αθύμαρτα. Θα είμαστε απαλλοτριωμένοι. Θα έχουμε εκποιήσει ότι πολυτιμότερο έχουμε: την ψυχή μας. Και η ψυχή μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι ελληνική. Σαν τέτοια θα την ζήσουμε. Γιατί δεν μπορούμε αλλιώς, αν δεν θέλουμε να είμαστε ψεύτικοι και προπαντός στείροι. Γιατί την γονιμότητα την εξασφαλίζει μόνο η γνήσια ζωή, που απορροφά νάματα ζωής από τον ιστορικό κορμό του έθνους. Τα στείρα μουλάρια προέρχονται από μια αφύσικη επιμιξία.

Απόσπασμα από το κείμενο του Χρήσtου Μαλεβίτση "το νόημα της παραδόσεως" στο βιβλίο Ελληνική παράδοση.

παρακάτω είναι μια συνέντευξή  του το 1992 στην Μαρία Αλιφέρη:

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus