Διυλιστήριο: Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τρόικα έδρασε σαν χασάπης»

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τρόικα έδρασε σαν χασάπης»

Η έκθεση είναι καταπέλτης και κάνει λόγο για Eυρώπη- «κλαμπ πιστωτών» .
Σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας, μαζική εξαφάνιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.

 Αυτές είναι οι τρείς σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής που επέβαλε η Τρόικα από τις χώρες που πέρασε, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.
 
Η έκθεση εγκρίθηκε σήμερα Πέμπτη, με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλεχάνδρο Σέρκας έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου για «κοινωνικό τσουνάμι» που προκάλεσε η πολιτική της τρόικας και την κατηγόρησε ότι μαζί με το Eurogroup περιφρόνησαν την κοινωνική διάσταση της πολιτικής που εφάρμοσαν, «σάν η Ευρώπη να ήταν ένα κλαμπ πιστωτών». 

 Η έκθεση κάνει λόγο, εκτός των άλλων, για νέες μορφές φτώχειας που προέκυψαν από τη «δράση» της Τρόικα και υπογραμμίζει ότι έγιναν μεγάλα λάθη όσον αφορά τον εργασιακό τομέα και το συνταξιοδοτικό. «Η τρόικα έδρασε μάλλον ως χασάπης, παρά ως χειρουργός που γνωρίζει την ανατομία ενός σώματος», σχολίασε ο εισηγητής της έκθεσης Αλ. Σέρκας. 

 Η έκθεση καλεί τα κράτη- μέλη και την ΕΕ να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάκαμψης για τις χώρες του μνημονίου και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Στρασβούργο. 

Πηγή: www.lifo.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus