Διυλιστήριο: Αποκλειστικό : Γιατί τέτοια ξαφνική αγάπη από το ζεύγος Κλούνει για τα γλυπτά του Παρθενώνα ;

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αποκλειστικό : Γιατί τέτοια ξαφνική αγάπη από το ζεύγος Κλούνει για τα γλυπτά του Παρθενώνα ;

Πριν εξηγήσουμε τους λόγους της ξαφνικής ''αγάπης'' του ζεύγους Κλούνει, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι θεωρούμε ότι οποιοδήποτε λογικό οικονομικό κόστος  και αν στοιχίσει, είναι ένα καλό εγχείρημα και πρέπει να γίνει. Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους. Η παλιά επιχειρηματολογία των Βρετανών ότι δεν συντηρούνται σωστά και ότι δεν υπάρχει ένα καλό μουσείο για να τα στεγάσει, δεν ισχύει πια. Αλλά από την άλλη είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τις ''καλές'' και ''αγνές'' προθέσεις του ζεύγους.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από μία συνέντευξη τύπου που έδωσε ο γνωστός ηθοποιός και που ανέφερε ότι τα γλυπτά πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα. Αλλά γιατί το ανέφερε αυτό ;  Στις προθέσεις του γνωστού ηθοποιού είναι κατέβει υποψήφιος κυβερνήτης στην Καλιφόρνια και μετά να διεκδικήσει την Προεδρία (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία). Η ελληνική ομογένεια στην Καλιφόρνια είναι από τα πιο ισχυρά, αν όχι το ισχυρότερο λόμπι στην ΗΠΑ, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον πολιτικό (εδώ). Σίγουρα ο κύριος Κλούνει θα ήθελε την υποστήριξή της ομογένειας στην κάθοδό του στις εκλογές και σίγουρα οι Έλληνες ομογενείς θα την έδιναν, αν κατάφερναν έστω και έμμεσα να βοηθήσουν την μητέρα Πατρίδα σε ένα τόσο μεγάλο διακαή πόθο, που είναι η επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα.


Όσο αναφορά για την κυρία Κλούνει. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε ξαναγίνει μία προσπάθεια το 2011 από το δικηγορικό γραφείο, το οποίο εργάζονταν, μαζί με άλλους πέντε δικηγόρους αλλά το κόστος της ''βοήθειας'' αυτής ήταν αστρονομικό και για αυτό και σταμάτησε το project. 
Για την χθεσινή συνάντηση, για την συμφωνία των νέων όρων της ''βοήθειας'', το κόστος για το ελληνικό κράτος ανέρχεται στο 10.885,50 Ευρώ.
Για του λόγου του αληθές, διαβάστε την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού με ημερομηνία 10.10.2014: » Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 10.885,50 € (δέκα χιλιάδες οκτακόσια ογδόντα πέντε ευρώ και πενήντα λεπτά) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ειδικός Φορέας 21-110 και Κ.Α.Ε. 0899 οικονομικού έτους 2014. Η ανωτέρω δέσμευση αφορά την «για τα αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό (3 ημέρες) για τις μετακινήσεις των κ.κ. Amal Alamuddin – Clooney, Norman Palmer,Goeffrey Robertson,& David Hill, που επισκέπτονται την χώρα μας, για την διαφήμιση της επιστροφής των Μαρμάρων».
 
Εμείς παρόλο αυτά, ευελπιστούμε ότι δεν κατάφεραν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η έμμεση βοήθεια των Ελλήνων ομογενών να φέρει καρπούς.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus