Διυλιστήριο: Την παραπομπή του διοικητή του ΙΚΑ ζητά ο Εισαγγελέας

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Την παραπομπή του διοικητή του ΙΚΑ ζητά ο Εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για κακούργημα, και συγκεκριμένα με την κατηγορία της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ζητά με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», η οποία είχε οφειλές στο ΙΚΑ ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ. Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται και η παραπομπή των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη του βασικού κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι με την απόφασή του ο διοικητής του ΙΚΑ ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με την άρση της κατάσχεσης χάθηκαν σε λίγες ημέρες από τους λογαριασμούς της εταιρείας ποσά που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί για τις ασφαλιστικές οφειλές της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus