Διυλιστήριο: Rheinmentall: Δώσαμε μίζες στην Ελλάδα

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Rheinmentall: Δώσαμε μίζες στην Ελλάδα


Την καταβολή μιζών στην Ελλάδα παραδέχθηκε δημοσίως η Rheinmetall.

Για πρώτη φορά μια γερμανική αμυντική βιομηχανία προβαίνει σε ανάλογη πράξη. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης στην υπόθεση της πώλησης στην Ελλάδα των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad (ύψος σύμβασης 150 εκατ. ευρώ), αποδεχόμενη πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου, ύψους 10 εκατομμυρίων.

Για την παραδοχή αυτή θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ. "Κάναμε λάθη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη", παραδέχθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Ο Πάνος Ευσταθίου στις 14 Απριλίου 2014 είχε παραχωρήσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε ειδικό λογαριασμό υπέρ του ελληνικού δημοσίου αφού εμπλεκόταν στην υπόθεση για τα εξοπλιστικά. Μπορείτε και εσείς να καταλάβετε για την ''άνετη'' παραχώρηση αυτή, πόσο μεγάλο ήταν το ποσό των μιζών των εξοπλιστικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον κ. Ευσταθίου:

«Ο κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, που διερευνούν οι Ανακριτές του Ν. 4022 κ.κ. Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, σήμερα κατέθεσε στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα πέντε (2.552.435) ευρώ.

Στην ανωτέρω κίνηση προέβη, επειδή -ειλικρινά και ανυπόκριτα- επιθυμεί εμπράκτως να επανορθώσει τις συνέπειες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και συγχρόνως ζητά δημόσια συγνώμη από τους Ελληνες πολίτες».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

comments powered by Disqus