Διυλιστήριο: Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο»

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύθηκε την Τετάρτη να προστατεύσει το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο μέχρι να γίνει μια συμφωνία για δίκαιη κατανομή των πόρων με την κυπριακή κυβέρνηση.



«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να μείνει έξω από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο», είπε κατά τη διάρκεια της 60ηςεπετείου της δημιουργίας της τουρκικής επιχείρησης Πετρελαίου.


«Το ερευνητικό μας σκάφος συνεχίζει τώρα τις δραστηριότητες γεώτρησης. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, για όσο διάστημα η κυπριακή κυβέρνηση και η Ελλάδα συνεχίζουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας στο θέμα», πρόσθεσε.


Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των τουρκοκυπρίων και των ελληνοκυπρίων επαναλήφθηκαν μετά από μια διετή παύση, τον Φεβρουάριο του 2013.


Ωστόσο, ανεστάλησαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό σκάφος «Barbaros Hayreddin Pasa» και πολεμικά πλοία να συνοδεύουν την ελληνοκυπριακή αποστολή, για να δείξει τη στάση της Τουρκίας σχετικά με τη μονόπλευρη έρευνα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


Υπογραμμίζοντας το ρόλο των διπλωματικών προσπαθειών της Τουρκίας στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της ιρακινής κεντρικής κυβέρνησης και της βόρειας ιρακινής αυτόνομης διοίκησης για τα έσοδα του πετρελαίου, ο Ερντογάν, είπε:


« Έχουμε ακριβώς την ίδια αντίληψη για το νησί της Κύπρου. Ελπίζω ότι η επιτυχία της διπλωματίας μας για την ενέργεια στο Ιράκ να επαναληφθεί και στην Κύπρο».


--
http://www.echedoros-a.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus