Διυλιστήριο: Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει το 2014 τους εκβιασμούς της ΕΚΤ: "Θα υπάρξει πίεση ρευστότητας" - Δείτε το σχετικό βίντεο

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει το 2014 τους εκβιασμούς της ΕΚΤ: "Θα υπάρξει πίεση ρευστότητας" - Δείτε το σχετικό βίντεο


Από τον Δεκέμβριο του 2014 είχε προβλέψει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί υπό την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη ρευστότητα.

«Η ΕΚΤ ξέρουμε από την περίπτωση της Ιρλανδίας ότι καθαρά αντιδημοκρατικά σηκώνει ένα τηλέφωνο και απειλεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση με κλείσιμο των ΑΤΜ. Αυτό έκανε το 2009 στην Ιρλανδία, αυτό έκανε στην Κύπρο, δεν είναι κάτι καινούριο», είχε δηλώσει ο κ. Βαρουφάκης.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή και να πει στον κ. Ντράγκι δεν δικαιούται να θέτει μία νεοεκλεγμένη κυβέρνηση υπό αυτή την αυθαίρετη απειλή, η οποία δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να τού κλείσει το τηλέφωνο, τότε δεν έχει λόγο να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνιζε.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι από τις 11 Φεβρουαρίου δε θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις.

Δείτε το βίντεο…



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus