Διυλιστήριο: Σκληρή απάντηση Καμμένου στην Ούρσουλα για την θέση της Ελλάδας στο NATO

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σκληρή απάντηση Καμμένου στην Ούρσουλα για την θέση της Ελλάδας στο NATO



Ούρσουλα Uber Alles! Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας μας θέλει κι εκτός NATO!

Για να της τα βάλουμε σε μια σειρά και να διαβάσουμε όλη την δήλωσή της :

• Μας είπε ότι ρισκάρουμε την θέση μας στο NATO λόγω της προσέγγισης προς τη Ρωσία. “Κουμάντο” στο NATO δεν κάνει η Γερμανία ευτυχώς. Όσο για την προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία; Θα πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν υπάρχει μόνο η βιομηχανία τους και η οικονομία τους στον πλανήτη γη. Αν εκείνοι επιθυμούν “νέες αγορές” στην Ουκρανία -άσχετα αν κάποιοι από την κυβέρνησή της χαιρετούν ναζιστικά- εμείς επιθυμούμε να ανακτήσουμε την χαμένη αγορά προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων και το “κύμα” ρώσων τουριστών που τα τελευταία χρόνια είχαμε. Κι εμείς έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από την “κραταιά” Γερμανία.

Επίσης είναι απαράιτητο να συντηρήσουμε τα οπλικά συστήματα που έχουμε προμηθευτεί από την Ρωσία. Τα οποία λειτουργούν μια χαρά παρεπιμπτόντως σε αντίθεση με αρκετά που προμηθευτήκαμε από την "ποιοτική" Γερμανία.

• «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα»,δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν! Αλληλεγγύη από το NATO δεν έχουμε ζητήσει εξ΄ όσων γνωρίζουμε! Όποτε ζητήσαμε είναι γνωστό τι…εισπράξαμε. Συνεπώς η κυρία υπουργός είναι καλό να μην μπερδεύει ΕΕ, ευρωζώνη και NATO . Είναι διαφορετικά πράγματα. Και πολύ σοβαρά για να κάνει τόσο πρόχειρες δηλώσεις.

•«Παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται ναδιακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών». Σοβαρά; Πότε και που διακινδύνευσε η Ελλάδα όλα αυτά που μας λέει η γερμανίδα υπουργός Άμυνας; Κι αν εμείς το κάναμε επειδή ζητήσαμε να μας ρωτάνε τουλάχιστον πριν βγάλουν μια απόφαση για την Ρωσία -κι όχι μόνο- η Τουρκία που κατηγορείται ανοιχτά πλέον από την Δύση για “παιχνίδι” με τους τζιχαντιστές τι κάνει; Δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό η κυρία Φον Ντερ Λάιεν; Ασφαλώς έχει. Αλλά είναι κι αυτά τα υποβρύχια τύπου 214 ,σαν τα δικά μας που έχει αναλάβει η Γερμανία να ναυπηγήσει για την Τουρκία! Και είναι πολλά τα λεφτά για να ασχοληθεί με τέτοια θέματα.

Δεν είμαστε υπέρ των “ηρωϊσμών” και όσων υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι “το κέντρο του κόσμου” και άρα μπορεί να τα βγάζει πέρα μόνη της. Κάθε άλλο. Δεν μπορούμε όμως και να πιστέψουμε ότι μια μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία που θέλει να παριστάνει την ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη ,μπορεί να ισχυρίζεται ότι μια χώρα μέλος του NATO δεν μπορεί να έχει άποψη και θέση.

Δεν άφησε αναπάντητη την προκλητική δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.

"Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.

Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία", απάντησε ο υπουργός, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις χθεσινές δηλώσεις της Γερμανλίνας υπουργού, η οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας υπονομεύουν την συνοχή του ΝΑΤΟ.

Τις καλές σχέσεις, άλλωστε, της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε η χθεσινή συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γεν Στόλτενμπεργκ.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus