Διυλιστήριο: Γερμανία- Ενορχηστρωμένη φοροδιαφυγή υψηλών κυκλωμάτων

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανία- Ενορχηστρωμένη φοροδιαφυγή υψηλών κυκλωμάτων

Υψηλά κυκλώματα φορο-σκανδάλων, πολυεθνικών και τραπεζικών κολοσσών, αποκαλύπτονται στη Γερμανία, με επίκεντρο αυτή τη φορά τη Commerzbank.

Έρευνες σε βάρος προσώπων που υπάρχουν υποψίες πως ενορχήστρωσαν φοροδιαφυγή στο Λουξεμβούργο διεξήχθησαν στην έδρα της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στη Φραγκφούρτη, όπως ανέφερε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Χωρίς να επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή, η γερμανική εφημερίδα έγραψε ότι «πάνω από 150 δικαστικοί, ερευνητές της υπηρεσίας δίωξης του οικονομικού εγκλήματος και αστυνομικοί άρχισαν σήμερα τις πρώτες έρευνες σε βάρος προσώπων που κατηγορούνται για φορολογική απάτη και συνεργούς τους από το Λουξεμβούργο», και ότι «στο επίκεντρο των ερευνών αυτών βρίσκεται η Commerzbank», σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέραν της έδρας της τράπεζας στη Φραγκφούρτη έρευνες διεξήχθησαν επίσης στη Ρηνανία, στην Έσση και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, προσθέτει η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, καθώς υπάρχουν υποψίες όχι μόνο για φοροδιαφυγή, αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Commerzbank ανέφερε ότι είναι και «προς το συμφέρον της να υπάρξει ταχεία και πλήρης διαλεύκανση» των υποθέσεων αυτών, αλλά και ότι η τράπεζα «υποστηρίζει φυσικά τις αρχές πλήρως».

«Η έρευνα αυτή αφορά παλαιές υποθέσεις, 10 ετών και πλέον, και θα εξετασθούν εσωτερικά, αλλά και σε συνεργασία με τους ερευνητές» της γερμανικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε σε μια γραπτή ανακοίνωσή της η διεύθυνση της Commerzbank προσθέτοντας ότι πλέον «απαιτεί απόλυτη διαφάνεια» σε ότι αφορά το φορολογικό καθεστώς των πελατών της στο Λουξεμβούργο, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Μεγάλο Δουκάτο βρίσκεται από τα τέλη του 2014 στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου, το οποίο βαπτίστηκε LuxLeaks, και αφορά ένα σύστημα φοροαποφυγής διαμέσου της εκ των προτέρων ενημέρωσης πολυεθνικών εταιριών για τη φορολογική τους αντιμετώπιση (τις λεγόμενες αποφάσεις "tax ruling"), που είχε αποτέλεσμα να στερηθούν άλλα ευρωπαϊκά κράτη δισεκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντα φορολογικά έσοδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus