Διυλιστήριο: Την εκβιαστική ψήφιση 6 νομοσχεδίων μέχρι την Τετάρτη ζητούν οι δανειστές - Συνέχεια ζητούν παραπάνω μέτρα...

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Την εκβιαστική ψήφιση 6 νομοσχεδίων μέχρι την Τετάρτη ζητούν οι δανειστές - Συνέχεια ζητούν παραπάνω μέτρα...

Οι δανειστές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα, να νομοθετήσει τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις της νέας συμφωνίας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία

Αυτό αναφέρει και ο δημοσιογράφος του SkyNews Εντ Κόνγουεϊ και μάλλον αποτυπώνει την πραγματικότητα

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, πως το Eurogroup απαιτεί από την Ελλάδα να νομοθετήσει διάφορες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι εταίροι φέρονται να ζητούν από τη κυβέρνηση να καταθέσει τα παρακάτω νομοσχέδια:

Νέο καθεστώς στο ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση των μονοπωλίων, "πάγωμα" όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Το ζήτημα είναι ότι συνέχεια ζητούν νέα πράγματα και χρησιμοποιούν τα "σκυλιά" των βαλτικών χωρών και γενικότερα των πρώην κομμουνιστικών χωρών για να απειλούν ότι θα μπλοκάρουν την συμφωνία.

Οι πάντες παραδέχονται ότι το πακέτο των μέτρων των 12,5 δισ. ευρώ οδηγούν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και σε βέβαιη έξοδο από το ευρώ.

Τουλάχιστον ας κερδίσουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για να γίνει συντεταγμένα η έξοδος από την ευρωζώνη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus