Διυλιστήριο: Μεγαλύτερη ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν οι θεσμοί. Γιατί άραγε ;

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Μεγαλύτερη ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν οι θεσμοί. Γιατί άραγε ;


Το Διυλιστήριο λέει : .....Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία όπως θυμάστε, το 2010 υπό τον κύριο Γεωργίου, παρουσίασε τεχνική διόγκωση του ελλείμματος στο 15,9% και ήταν ο βασικός λόγος της ένταξής μας στα μνημόνια....''

Νομοθετικές αλλαγές που θα διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προβλέπει η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς και στο Eurogroup.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ είχαν ήδη κατά τις διαπραγματεύσεις του Μαΐου στο Brussels Group παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά προσχέδιο σχεδίου νόμου που θα επέφερε αλλαγές στο Ν. 3832/2010 για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα.

Σε εκείνο το προσχέδιο είχαν περιληφθεί και διατάξεις που έδιναν ασυλία στην τωρινή Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα ενσωματωθούν στον εφαρμοστικό νόμο που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως ο νυν επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής παραδίδει στις 2 Αυγούστου.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus