Διυλιστήριο: Όλοι εναντίον Σόιμπλε - S & D : Ανεύθυνος ο Σόιμπλε, λέμε «όχι» στο Grexit - Γερμανοί Οικονομολόγοι: Σόιμπλε δεν ξέρεις τι σου γίνεται!

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Όλοι εναντίον Σόιμπλε - S & D : Ανεύθυνος ο Σόιμπλε, λέμε «όχι» στο Grexit - Γερμανοί Οικονομολόγοι: Σόιμπλε δεν ξέρεις τι σου γίνεται!

Σκληρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί «προσωρινού Grexit» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, λέγοντας ότι «είναι ανεύθυνος, τα πολιτικά παιχνίδια του στοχεύουν ανοιχτά στο Grexit και θέτουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κίνδυνο».

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες προ της Συνόδου Κορυφής, τονίζουν ξανά ότι λένε «όχι» στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως αναφέρεται σε tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Πιτέλα και της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών συνοδευόμενη από φωτογραφία των ηγετών -μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στο μήνυμα σημειώνεται ότι «τα παιχνίδια του Σόιμπλε θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της ΕΕ».

Ο Τζάνι Πιτέλα ανάρτησε ακολούθως νέο μήνυμα στο Twitter, στο οποίο αναφέρει ότι «ο υπουργός Σόιμπλε είναι ανεύθυνος. Τα πολιτικά παιχνίδια του στοχεύουν εμφανώς στο Grexit. Αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ΕΕ».


Επίθεση στον Σόιμπλε και από τους Πράσινους της Γερμανίας


Τα πυρά τους εξαπέλυσαν και οι Γερμανοί Πράσινοι εναντίον του Βοιλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή το σχέδιο για «προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

«Η συμπεριφορά του Σόιμπλε είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και αντισυνταγματική», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Κάτριν Γκέρινγκ – Έκαρτ και ‘Αντον Χοφράιτερ, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα. Προσθέτουν επίσης ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να έχει ενημερώσει για μια τέτοια πρόταση το γερμανικό κοινοβούλιο.

Γερμανοί Οικονομολόγοι: Σόιμπλε δεν ξέρεις τι σου γίνεται!


Σημαντικοί Γερμανοί οικονομολόγοι εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση Σόιμπλε για ένα «προσωρινό Grexit».

Όπως γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο διεθνούς φήμης καθηγητής οικονομικών Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζει «απάτη» την πρόταση Σόιμπλε, σημειώνοντας πως «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν τίποτα άλλο από ένα Grexit». Παράλληλα προειδοποιεί πως το σχέδιο Σόιμπλε με βάση τις πραγματικές συνθήκες στην Ελλάδα το πιο πιθανό είναι πως θα οδηγούσε στο χάος και τον υπερπληθωρισμό.

Ο Μίκαελ Χούτερ, διευθυντής του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία, τόνισε πως «η πρόταση Σόιμπλε είναι εξωπραγματική». «Πρέπει να αποκαλύψουμε πως αυτό που διακυβεύεται με την πρόταση αυτή είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

Όμως και ο οικονομολόγος της Deutsche Bank Νίκολας Χάινεν εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε ένα «προσωρινό Grexit». «Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε χάος την ελληνική οικονομία, θα εξασθένιζε περισσότερο τη θέση της Ελλάδας για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά θα πυροδοτούσε και μια μεγάλη πολιτική διαμάχη για την ημερομηνία επανεισόδου στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε. «Θα οδηγούσε στην αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζει ο οικονομολόγος της Deutsche Bank και προσθέτει: «Η πρόταση Σόιμπλε αποπνέει μια πατερναλιστική αντίληψη της ευρωπαϊκής πολιτικής».
http://diulistirio.blogspot.gr/




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus