Διυλιστήριο: Επεκτείνεται η κάρτα σίτισης αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Επεκτείνεται η κάρτα σίτισης αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Επεκτείνεται η κάρτα σίτισης αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και περίθαλψη στους ανασφάλιστους 

Η κυβέρνηση, προωθεί άμεσα το «παράλληλο πρόγραμμα» για την στήριξη των αδυνάτων με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στην βουλή ώστε να προστατευτούν στοιχειωδώς τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται περισσότερο από το Μνημόνιο ενώ έρχεται ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την υποδόση του 1 δισ ευρώ. 

Το «παράλληλο πρόγραμμα» θα κατατεθεί αμέσως μετά την έγκρισή του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που εξετάζει το δημοσιονομικό του σκέλος, ίσως και σήμερα. 

Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει: 

- Ένταξη των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, για παροχή καθολικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Καθολική υγειονομική κάλυψη θα έχουν και οι μετανάστες με έγγραφα παραμονής. 

- Ίδρυση «ΚΕΠ Φτωχών» στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υποδοχή και εξυπηρέτηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τα κοινωνικά προγράμματα που θα προωθούνται. 

- Ρύθμιση για τη δυνατότητα παροχής επιχορήγησης σε προνοιακά ιδρύματα από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλεισίματός τους. 

- Παράταση για ένα ακόμα χρόνο στα συσσίτια των απόρων και στα γεύματα στα σχολεία, επέκταση της κάρτας σίτισης και επιδότησης ενοικίου. 

- Δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους με αλλαγές στο πρόγραμμα προσλήψεων που επηρεάζουν τα δικαιώματα αλλά και τον χρόνο εργασίας. 

- Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ, σε παραμεθόριες περιοχές και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ. 

- Γρηγορότερη πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα σε μηνιαία βάση αντί για δίμηνη πληρηωμή που ισχύει εως τώρα - Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για ευπαθείς ομάδες. 

- Οριστική επίλυση της εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ του 1997 με την μετάταξή τους σε πίνακα διοριστέων. - Διεύρυνση ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια και αυτονόμηση και αναβάθμιση της λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου. 

- Παροχή δυνατότητας, στο πλαίσιο της κινητικότητας, στους δημοτικούς αστυνομικούς να επιστρέψουν από τα σωφρονιστικά καταστήματα. 

- Μοριοδότηση τριτέκνων ώστε να εξισωθούν με τους πολυτέκνους. 

- Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για τον ΒΙΟΜΕ, αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση. 

- Αποποινικοποίηση μαθητικών κινητοποιήσεων. 

- Κατάργηση παρακράτησης συντάξεων ψυχικά ασθενών και φιλοξενουμένων σε δομές κλειστής περίθαλψης. 

- Καθιέρωση λίστας χειρουργείου με αντικειμενικά κριτήρια, προκειμένου να μην αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ γιατρού και ασθενών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus