Διυλιστήριο: Russian Today : Στο φως απόρρητα έγγραφα που συνδέουν την Τουρκία με τον ISIS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Russian Today : Στο φως απόρρητα έγγραφα που συνδέουν την Τουρκία με τον ISIS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο φέρνει στο φως το Russian Today.

Σύμφωνα με αυτό, μια ομάδα που έκανε γύρισμα στη βόρεια Συρία ανακάλυψε απόρρητα έγγραφα του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία εγκαταλείφθηκαν από τους τρομοκράτες μετά από καταδίωξη.

Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν τους μυστικούς δεσμούς της Τουρκίας με τον ISIS για το πετρέλαιο, όπως αναφέρει το rt.

Λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου της Συρίας, το Ισλαμικό Κράτος έγινε ρυθμιστής του παιχνιδιού στο Ιράκ και κυρίως στη Συρία. Αποκεφαλισμοί μπροστά στην κάμερα, μαζικές δολοφονίες, καθώς και προφανείς συνδέσεις με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, έδωσαν στους τζιχαντιστές ευρεία δημοσιότητα.

Ωστόσο, η δράση μιας τόσο μαχητικής οργάνωσης θα ήταν αδύνατη χωρίς κάποια υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη από το εξωτερικό.

Η Τουρκία, η οποία είχε εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο της Συρίας από την αρχή του, έχει επανειλημμένως αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση. Ωστόσο, παρόλο που η Άγκυρα επιμένει ότι πολεμά τους τζιχαντιστές, τα στοιχεία επί εδάφους συχνά αποδεικνύουν το αντίθετο.

Το rt μίλησε με αρκετούς μάρτυρες, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε εμπορικές δραστηριότητες με το Ισλαμικό Κράτος και είχαν πρόσβαση σε έγγραφα της τρομοκρατικής ομάδας, τα οποία παρέχουν πληροφορίες για το πώς οι ξένοι μαχητές μπαίνουν στη Συρία για να ενταχθούν στο τρομοκρατικό «κράτος».

Η ομάδα του ντοκιμαντέρ του rt έκανε τα περισσότερα από τα γυρίσματά της στην πόλη της Shaddadi, που βρίσκεται στη συριακή επαρχία Hasakah, η οποία σαρώνεται από τους τζιχαντιστές. Μετά την απελευθέρωση της Shaddadi, στην οποία κατοικούν περίπου 10.000 άνθρωποι, το RT κατέγραψε στρατιώτες κουρδικής καταγωγής να περπατούν στα άλλοτε στέκια των τζιχαντιστών. Εκείνοι εντόπισαν σωρούς εγγράφων τα οποία έμεινα πίσω.

Ορισμένα από τα αρχεία που κατασχέθηκαν εκεί αποδείχθηκε ότι ήταν λεπτομερή τιμολόγια που χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτος για τον υπολογισμό των καθημερινών εσόδων από τα πετρέλαια και τα διυλιστήρια. Όλα τα έγγραφα που είχαν σύμβολο ισλαμικού κράτους στην κορυφή.

Η σχέση ανάμεσα στον ΙΚ και την Τουρκία αποκαλύπτεται σύμφωνα με το rt, τόσο από έγγραφα όσο και από προσωπικές μαρτυρίες. Ένας Τούρκος στρατιωτικός μάλιστα που συνελήφθη από τους Κούρδους είχε παραδεχθεί αυτή τη σχέση. Στην ουσία αφήνονται υπονοούμενα ότι η τρομοκρατική οργάνωση πουλούσε πετρέλαιο στην Τουρκία.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το rt.com:
p5
p4
p3
p2
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus