Διυλιστήριο: Κατάκολο: Ολοκληρώθηκαν έργα στο λιμάνι για την ενίσχυση του τουρισμού και της κρουαζιέρας - Αφίχθη ο ''Βασιλιάς''

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Κατάκολο: Ολοκληρώθηκαν έργα στο λιμάνι για την ενίσχυση του τουρισμού και της κρουαζιέρας - Αφίχθη ο ''Βασιλιάς''



Σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 12,1εκ. ευρώ, που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Λιμάνι του Κατακόλου Ηλείας. Πλέον, μετά την παράδοση των νέων υποδομών, το λιμάνι μπορεί να υποδέχεται κρουαζερόπλοια άνω των 300 μέτρων, ενώ παράλληλα λύνεται οριστικά το πρόβλημα με τις πλημμύρες που αντιμετώπιζαν κάθε χειμώνα τα παραλιακά καταστήματα του Κατακόλου.

Ως αποτέλεσμα της επένδυσης αυτής, που έγινε μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και των πρωτοβουλιών των αρμόδιων φορέων, το λιμάνι αυξάνει φέτος, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, των αριθμών των κρουαζερόπλοιων που θα υποδεχθεί, από 240 σε 275.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την πρόταση που κατέθεσαν στο Υπουργείο Τουρισμού για ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΟΤ, 24 επιλογών για εναλλακτικό τουρισμό με αφετηρία το Κατάκολο, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδας Βαρουξής.

Όπως εξήγησε υπάρχει ένα master plan για τη βελτίωση των υποδομών του λιμανιού με το πρώτο κομμάτι, το οποίο και παραδόθηκε, να σχετίζεται με την επέκταση των δύο λιμενοβραχιόνων και την ανάπλαση της περιοχής μπροστά από τα καταστήματα. Το δεύτερο αφορά τις κτιριακές υποδομές, (σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου) και το τρίτο αφορά τη μαρίνα. Για το δεύτερο κομμάτι του έργου, προϋπολογισμού περίπου 10εκ. ευρώ, έχουν ωριμάσει όλες οι μελέτες οι οποίες παραδίδονται εντός του Απριλίου και μετά θα γίνει η προκήρυξή του.

«Αυτή την στιγμή έχουμε τη δυνατότητα τα πλοία να προσεγγίζουν με καλύτερο τρόπο αλλά και η περιοχή μπροστά από τα καταστήματα, όπου έμπαιναν κάθε χειμώνα νερά να τα εξασφαλίσουμε. Με την προέκταση που έγινε είναι ένας εφιάλτης που δεν θα τον ξαναζήσουν», δήλωσε ο κ. Βαρουξής.

Αναφορικά με την αύξηση των αφίξεων στον αριθμό των κρουαζερόπλοιων που αναμένεται κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο σημείωσε: «Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια που υπήρχε μια πτώση στις αφίξεις κρουαζερόπλοιων και είχαμε φθάσει στις 240, τώρα πλέον έχουμε άνοδο και θα φθάσουμε στις 275.» Μάλιστα εξήγησε ότι από τον τουρισμό και ειδικότερα από την κρουαζιέρα στην τοπική οικονομία του Κατακόλου πέφτουν κάθε χρόνο περίπου 50εκ. ευρώ τα οποία ουσιαστικά «αιμοδωτούν» την κοινωνία της περιοχής.

Τέλος αποκάλυψε ότι είχαν συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην οποία κατέθεσαν πρόταση με 24 δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού ώστε οι επισκέπτες να έχουν και άλλες επιλογές, πέραν της Αρχαίας Ολυμπίας. «Πιστεύω ότι θα την εντάξει την πρότασή μας, στο πρόγραμμα του ΕΟΤ και στο διαφημιστικό πρότζεκτ που θα κάνει», σχολίασε σχετικά ο κ. Βαρουξής.

Κατάκολο: Αφίχθη ο «Βασιλιάς»





Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι Κατακόλου.

Στο παρθενικό του ταξίδι το «Konigsdam» της ναυτιλιακής εταιρείας Holland America Line πραγματοποιεί πολυήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και θα επιστρέψει και πάλι στο Κατάκολο στις 17 Απριλίου.

Το «Konigsdam» ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Ρώμη μεταφέροντας 2.650 επιβάτες και 1.025 μέλη πληρώματος. Έχει μήκος 285 μέτρα και αποτελεί το πρώτο από τη νέα σειρά κρουαζιερόπλοιων της Holland America. Ο «Βασιλιάς», όπως σημαίνει το πρώτο συνθετικό του ονόματός του (Konig) στα ολλανδικά, διαθέτει μεγάλο αριθμό πολυτελών καμπίνων, εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, αρκετούς χώρους αναψυχής και καλύπτει όλο το φάσμα των παροχών που μπορεί να προσφέρει ένα κρουαζιερόπλοιο.

Στο Κατάκολο κατέπλευσε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης και έδεσε στον νότιο προβλήτα, ενώ το λιμάνι πολύ γρήγορα γέμισε, αφού αφίχθησαν ακόμα το «Aida Bella» και το «Costa Mediterranea».



http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus