Διυλιστήριο: Νικητής ο Ραχόι – Απογοήτευση στους Podemos

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Νικητής ο Ραχόι – Απογοήτευση στους Podemos



Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κέρδισε τις εκλογές στην Ισπανία, λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο.

Βάσει του τελικού αποτελέσματος των εκλογών, επιβεβαιώνεται πως το δεξιό Λαϊκό Κόμμα παραμένει η πρώτη δύναμη, με 137 έδρες, 14 περισσότερες από τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η άνοδος αυτή μοιάζει να οφείλεται στο πειστικό δίλημμα για την «χρήσιμη ψήφο», που η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος έθεσε ενώπιον των ψηφοφόρων, ιδίως στους αναποφάσιστους κι όσους είχαν ψηφίσει τους κεντρώους Ciudadanos, κατορθώνοντας να προσελκύσει πολλούς εξ αυτών.

Πράγματι, το κεντροδεξιό αυτό κόμμα παραμένει στην τέταρτη θέση, αλλά μακράν επίσης από τα προηγούμενα ποσοστά του, καθώς χάνει οκτώ βουλευτές, συγκεντρώνοντας 32 έδρες.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

Ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες και ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.

Ενώ το Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανέβασε τις έδρες του σε 137 έναντι 123 το Δεκέμβριο, απέχει μακράν από την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

Το χθεσινό αποτέλεσμα προσεγγίζει αυτό των εκλογών του Δεκεμβρίου, όταν ο κατακερματισμός των ψήφων μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων οδήγησε σε πολιτικό αδιέξοδο και στην προκήρυξη νέων εκλογών σε έξι μήνες.

Απογοήτευση στους Unidos Podemos

«Θα κάνουμε αναλύσεις από αύριο. Μας έπιασαν αιφνιδίασαν τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Ιγκλέσιας, την ώρα που η καταμέτρηση βρισκόταν στο 95%, με τα αποτελέσματα να διαψεύδουν και τις εκτιμήσεις των Unidos Podemos, αλλά και τα exit polls που προέβλεπαν το κόμμα του Ιγκλέσιας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Πηγή http://www.enikos.gr/

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus