Διυλιστήριο: VIDEO - Στο Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας (50 παιδιών) το 1ο βραβείο του Διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2016»!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

VIDEO - Στο Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας (50 παιδιών) το 1ο βραβείο του Διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2016»!



Τα κατάφεραν και τα συγχαρητήρια είναι το λιγότερο που τους αξίζουν! Μιλάμε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αλωνίων, που συμμετείχαν στον τελικό του διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2016» και κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο! Επιπλέον, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούλιο στη Λουκέρνη της Ελβετίας!

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση και τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητριών του προγράμματος Τάνιας Παντελίδου και Ηρώς Ζιούδρου, υλοποίησαν το project Smileybin, δηλαδή δημιούργησαν έναν "έξυπνο" κάδο ανακύκλωσης, με τα εξής χαρακτηριστικά:

- Αυτοματοποιημένο άνοιγμα με τροφοδότηση ενέργειας από φωτοβολταϊκό

- Πληκτρολόγιο εισαγωγής κωδικού

- Ενσωματωμένη ζυγαριά για τον υπολογισμό του βάρους των ανακυκλώσιμων (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί)

- Αποστολή δεδομένων στην κτήτορα εταιρία μέσω WI-FI

- Ανταποδοτικότητα χρήστη μέσω πίστωσης πόντων (εμπορικά κέντρα, super markets) είτε έκπτωσης δημοτικών τελών (Δήμοι)

Με αυτό το project κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το ΣΕΝ/JA (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων /Junior Achievement – Greece) και θεωρείται ο πιο σημαντικός σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Όπως είναι φυσικό η χαρά, η περηφάνεια και ο ενθουσιασμός μαθητών και καθηγητών γι' αυτήν την τόσο σημαντική διάκριση δεν περιγράφεται. Σε μια πρώτη δήλωσή τους στο "Ο.Β." οι κ.κ. Παντελίδου και Ζιούδρου ανέφεραν τα ακόλουθα:

"Απότοκο του πάθους, του αυθορμητισμού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ομάδας αυτών των παιδιών ήταν μια μεγάλη επιτυχία, που επιβράβευσε και επιβεβαίωσε τα ταλέντα, τις αξίες και τις προοπτικές τους στο μέλλον. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες είμαστε περήφανες για εκείνους που κατάφεραν να πείσουν τους κριτές μεταξύ αξιολογότατων εταιριών της Επικράτειας και να αναδειχθούν οι πρώτοι μεταξύ πρώτων".



Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και το Λύκειο Κονταριώτισσας με την εικονική επιχείρηση "Άρωμα Ολύμπου", που ήταν επίσης μια από τις 10 επιχειρήσεις που είχαν προκριθεί στον τελικό και τις 3 από την υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός της Αθήνας).

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο "Ο.Β." της Δευτέρας.


https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus