Διυλιστήριο: Συναγερμός στο ΥΕΘΑ για 14 τουρκικά πολεμικά πλοία και 42 αεροσκάφη που αγνοούνται μετά το πραξικόπημα

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Συναγερμός στο ΥΕΘΑ για 14 τουρκικά πολεμικά πλοία και 42 αεροσκάφη που αγνοούνται μετά το πραξικόπημα



Με τις διώξεις και τις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία να βρίσκονται σε εξέλιξη, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος, στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επικρατεί χάος, καθώς δεν είναι λίγοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η εικόνα χάους επεκτείνεται και στον τομέα των διαθέσιμων μέσων του τουρκικού στρατού, καθώς ουκ ολίγα εξ αυτών (ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, μαχητικά αεροσκάφη κ.α) να χρησιμοποιήθηκαν από τους στασιαστές. Υπάρχουν αναφορές για 14 εξαφανισμένα πολεμικά πλοία 42 ελικόπτερα τα οποία φέρονται να… έχουν χαθεί!

Το τουρκικό ΥΕΘΑ υποπτεύεται ότι ελέγχονται από τους ασύλληπτους ακόμα υποκινητές του πραξικοπήματος. Ο Τούρκος διοικητής ναυτικού Αντμίραλ Βεϊδέλ Κοσελέ είναι επίσης «άφαντος» από την νύχτα τις 15 Ιουλίου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Κοσελέ ήταν συνεργός των συνωμοτών που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο διοικητής του ναυτικού ξεγελάστηκε από τους πραξηκοπιματίες που, σύμφωνα με αναφορές, τον οδήγησαν στο πλοίο, λέγοντας του ότι συμβαίνει μια τρομοκρατική επίθεση στην χώρα.

Τα 14 πολεμικά πλοία αναφέρθηκε ότι ήταν σε ενεργό υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήταν ή στο Αιγαίο ή στη Μαύρη Θάλασσα και δεν έχουν ακόμα γυρίσει στο λιμάνι από όπου απέπλευσαν. Η υποψία ότι αυτά τα πλοία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του ναυτικού ή με το λιμάνι. Υποψιάζεται ότι τα πλοία, που μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια, προκειμένου το προσωπικό που τα επανδρώνει να ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.

Μάλιστα, εικάζεται ότι κάποια από αυτά ή και όλα ίσως κατευθυνθούν προς ελληνικά λιμάνια

Σε κάθε περίπτωση, ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή για συνεχείς περιπολίες μαχητικών F-16 σε όλη την Τουρκία, μήπως και… εντοπιστούν!


https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus