Διυλιστήριο: Η Bayer Εξαγόρασε την Monsanto Έναντι 66 Δις Δολ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η Bayer Εξαγόρασε την Monsanto Έναντι 66 Δις Δολ.

Ολοκληρώθηκε, μετά από μια σειρά παλινωδίες, η συμφωνία εξαγοράς της Monsanto από την Bayer. Η γερμανική φαρμακευτική απέκτησε, έναντι 66 δισ. δολ., την αμερικανική εταιρεία αγροτικών προϊόντων. Οι δύο εταιρείες αναμένουν και έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές, μέχρι το τέλος του 2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους όρους του deal, το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 128 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι 21% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τρίτη και 44% πιο πάνω από τη λήξη της 9ης Μαΐου, οπότε και η Bayer προέβη στην αρχική της προσφορά.

Νωρίτερα, σήμερα, η συμφωνία έλαβε το «πράσινο φως» από το εποπτικό συμβούλιο της Bayer, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, ενώ είχε εγκριθεί από το Δ.Σ. της Monsanto.

Ας σημειωθεί πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της χρονιάς, αλλά και για στην ιστορία των γερμανικών εταιρειών, ενώ σηματοδοτεί και μια δραματική αλλαγή στη βιομηχανία της γεωργίας.

Μέχρι τη σημερινή επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας, χρειάστηκαν τέσσερις μήνες συνομιλιών και τέσσερις προσφορές από πλευράς της Bayer.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη προσφορά της Bayer ανερχόταν στα 122 δολάρια ανά μετοχή, τον Μάιο, ενώ τον Ιούλιο προχώρησε σε βελτιωμένη προσφορά των 125 δολαρίων ανά μετοχή. Ωστόσο, και τις δύο φορές, η Monsanto απέρριψε τις προτάσεις ως πολύ χαμηλές. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Bayer ανέβασε την προσφορά της στα 127,50 δολάρια ανά μετοχή, ενώ σήμερα, προτού ανακοινωθεί η συμφωνία, έγινε γνωστό πως η εταιρεία έχει βελτιώσει περαιτέρω την προσφορά της.

Πηγή www.energia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus