Διυλιστήριο: Μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ κατ' έτος «ετοιμάζει» ο Σόιμπλε

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ κατ' έτος «ετοιμάζει» ο Σόιμπλε


Οι μειώσεις των φόρων έχουν στόχο να «τονώσουν την εγχώρια ζήτηση» σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας Handelsblatt

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχεδιάζει να προωθήσει μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ κατ' έτος για να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση και να αποκρουστούν οι επικρίσεις από το εξωτερικό για το ότι η προσανατολισμένη στις εξαγωγές γερμανική οικονομία συμβάλλει στην ανισορροπία του διεθνούς εμπορίου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Σόιμπλε αναμένεται να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς του για τη φορολογία στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία επικαλείται ένα ανώτερο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι μειώσεις των φόρων έχουν στόχο να «τονώσουν την εγχώρια ζήτηση», κατά την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μειώσεις των φόρων πιθανόν θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2017, καθώς η κεντροδεξιά Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του Σόιμπλε έχει καταλήξει σε συμφωνία για το ζήτημα με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Πηγή: Newmoney.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus