Διυλιστήριο: ΕΓΓΡΑΦΟ - Μοσκοβισί: Διπλά τα καλά νέα για την Ελλάδα – «Κλειδί» η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΟ - Μοσκοβισί: Διπλά τα καλά νέα για την Ελλάδα – «Κλειδί» η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων





Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει χρήση 31,7δισ € από τα 86δισ € πλαφόν της συμφωνίας του καλοκαιριού 2015. ( 61 + 25 για τράπεζες όπου χρησιμοποιήσαμε τα 6. ) τα υπόλοιπα πληρώνουν και το ΔΝΤ και χρέη Δημοσίου σε ιδιώτες.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ : 54.1δισ € ήταν οι ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους Αυγ 2015-Αυγ 2018 που μας άφησαν οι προηγούμενοι και με την συμφωνία 2015 τα ξεπληρώνουμε σε 32.5 χρόνια με 1.2%! 


«Η σημερινή εκταμίευση είναι η αναγνώριση ότι η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, σχολίασε ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, μετά την έγκριση του ESM στην εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.
«Αυτά είναι διπλά καλά νέα: η ροή περισσότερων χρημάτων στην πραγματική οικονομία συνεπάγεται περισσότερες πηγές για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό που είναι κρίσιμο τώρα είναι η Ελλάδα να τηρήσει τη δέσμευση της για τις μεταρρυθμίσεις. Όπως πάντα, η αποτελεσματική εφαρμογή είναι το κλειδί», τόνισε μέσω Twitter o Ευρωπαίος αξιωματούχος.



https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus