Διυλιστήριο: Μετά τον Τατσόπουλο και τον Φωτήλα τώρα .......και ο Πάγκαλος στην ΝΔ !!!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Μετά τον Τατσόπουλο και τον Φωτήλα τώρα .......και ο Πάγκαλος στην ΝΔ !!!

Σε συμπαράταξη υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συγκρότηση ενός Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού καλεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος! Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην υπουργός προτείνει τη συγκρότηση Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί έτσι θεωρεί πως θα αντιμετωπιστεί «το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων» που έχει σχηματιστεί!

«Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν «Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό».

Οι προσωπικές μωροφιλοδοξίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές. (...) Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του "Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού"», γράφει χαρακτηριστικά.

«Δεν μας κυβερνά σήμερα ο εθνικολαϊκισμός που, για την αγάπη της εξουσίας και της υπουργικής καρέκλας, κάνει συμβατή τη συμπαιγνία του χρυσαυγίτικου τρόπου σκέψης του κυβερνητικού εταίρου με την κομμουνιστική, παρακομμουνιστική ή αναρχική αντίληψη των πραγμάτων της τσιπρικής "συλλογικότητας";» γράφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Και συνεχίζει τονίζοντας πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως «αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της «αστικής» δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Το άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι φωνές, που καλούν τους πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής μας να κατεβάσουν τους τόνους. Πράγματι, η υπερβολή, η ακρότητα και η λεκτική πλειοδοσία είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που πολλές φορές υποκαθιστούν την ουσία των πραγμάτων. Πέρα όμως απ’ αυτό, υπάρχει ένας ευρύς κύκλος, που θεωρεί ότι μια ομαλή και καρποφόρα συζήτηση είναι απλώς ζήτημα καλών τρόπων, ψυχραιμίας και αντικειμενικότητας. Για αυτούς όλους λυπόμαστε πολύ. Δεν θα βρουν σε τούτη εδώ τη ζωή, σ’ αυτή τη γωνιά των Βαλκανίων, αυτό που η αγγλοσαξονική τους ψυχή επιθυμεί. Γεγονός είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας που να μην πάρει μορφή ακραία. Ποτέ δεν αντηλλάγησαν επιχειρήματα χωρίς να συνοδεύονται από δίκη προθέσεων, ύβρεις και συκοφαντίες, γιατί όχι και απειλές.

Αν επρόκειτο μόνο για αυτό, δεν θα άξιζε τον κόπο να συνεχίσουμε. Είναι τόσες οι φορές που τις κατάρες και το ανάθεμα ακολούθησαν αγαστές συνεργασίες και συμμαχικές κυβερνήσεις... Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Δεν μας κυβερνά σήμερα ο εθνικολαϊκισμός που, για την αγάπη της εξουσίας και της υπουργικής καρέκλας, κάνει συμβατή τη συμπαιγνία του χρυσαυγίτικου τρόπου σκέψης του κυβερνητικού εταίρου με την κομμουνιστική, παρακομμουνιστική ή αναρχική αντίληψη των πραγμάτων της τσιπρικής «συλλογικότητας»;

Το πρόβλημα είναι ότι η οξύτητα και η ένταση της πολιτικής ζωής είναι σήμερα απόλυτα δικαιολογημένες. Όπου και αν πέσει η ματιά μας, στη χειραγώγηση του Συντάγματος (με την ανοχή και τη συνεργασία βέβαια της Προεδρίας της Δημοκρατίας), στην αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας και του διακριτού ρόλου των τριών εξουσιών, στην προσπάθεια εξαγοράς των ανωτάτων δικαστών, στο πραξικόπημα της δημιουργίας κρατικού μονοπωλίου στην πληροφόρηση κ.ο.κ, ο κίνδυνος για το πολίτευμα είναι εμφανής.

Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της «αστικής» δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Αν όμως αυτή η διαπίστωση είναι σωστή, τότε οι ηγεσίες μεγάλων και μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης υστερούν φοβερά στην αντιμετώπιση του κινδύνου, που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση Τσιπρανέλ για τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και το μέλλον του τόπου. Με χίλια δυο προσχήματα οι μεν και οι δε διατηρούν το παράθυρο ανοιχτό για μικροαστικού τύπου επαφές και ανταλλαγές με την εξουσία.

Οι καιροί ου μενετοί. Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν «Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό». Οι προσωπικές μωροφιλοδοξίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές. Όταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού».

Στη «γύρα» ο Τατσόπουλος φλερτάρει με Μητσοτάκη

Έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στο Ποτάμι όπου απέτυχε να εκλεγεί και τώρα ανοίγει τα πανιά του για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Προτιμώ να συνεργαστώ με τον Κυριάκο αν κάνει ρήξεις«, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», το νέο μέλος των #Παραιτηθείτε, Πέτρος Τατσόπουλος.

Ταυτόχρονα -και για να γίνει σαφής η επίθεση αγάπης στη ΝΔ- δε δίστασε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πλέον περιέχει «μολυσμένους ρεαλιστές» και «καιροσκόπους».
Φωτήλας: Το Ποτάμι έχει τελειώσει, θέλω να πάω στη ΝΔ

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Ποτάμι και να πάει στη ΝΔ γνωστοποίησε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας με συνέντευξή του στον Βήμα fm. Μάλιστα ο κ. Φωτήλας συνόδευσε τη σχετική του αναφορά με ευθείες βολές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτεται να πάει στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε επί λέξει: «το σκέφτομαι, το Ποτάμι δεν μου δίνει άλλες δυνατότητες» διευκρινίζοντας ότι δεν του έχει γίνει κάποια πρόταση αλλά δεν πρόκειται να χτυπήσει την πόρτα.

«Οι βουλευτές του Ποταμιού ανησυχούν. Όλοι έχουν κάτι στο μυαλό τους», συνέχισε ο κ. Φωτήλας για να καταλήξει: «Έχω πει στον Θεοδωράκη ότι η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έχει τελειώσει. Πρέπει να συνεργαστεί. Δεν μπορεί όμως από τη μια να έχει ξεκινήσει διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να χαιρετίζει το μεταρρυθμιστικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ζευγάς, ζευγάς η παππάς, παππάς. Νομίζω ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει τον μεταρρυθμιστικό του λόγο απέναντι στον εφιάλτη, μπορεί να πάρει την αυτοδυναμία»..
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus