Διυλιστήριο: Η Γερμανία τρέμει την Κίνα: Πώς σχεδιάζει να μπλοκάρει τις εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η Γερμανία τρέμει την Κίνα: Πώς σχεδιάζει να μπλοκάρει τις εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων



Η Γερμανία τρέμει την Κίνα και σχεδιάζει να μπλοκάρει την επέκταση της μέσω εξαγορών γερμανικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Ματίας Μάνινγκ έστειλε την περασμένη εβδομάδα στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ένα έγγραφο που περιέχει έξι βασικά σημεία για την αναθεώρηση των επενδύσεων στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να «προστατεύσει» τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στη χώρα από «ανεπιθύμητες εξαγορές», κυρίως από κρατικές και εν μέρει κρατικές επιχειρήσεις μη ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Το έγγραφο προβλέπει ευρεία δικαιώματα για την ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις, ώστε να απαγορεύσουν τις εξαγορές εταιρειών σε επενδυτές χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Το θέμα των ξένων εξαγορών έχει έρθει στο προσκήνιο στην Γερμανία, καθώς η κινεζική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Midea αγόρασε τη γερμανική εταιρεία κατασκευής ρομπότ Kuka.

Επίσης, η κινεζική εταιρεία κατασκευής τσιπ Sanan Optoelectronics ανακοίνωσε ότι έχει έλθει σε επαφή με τον γερμανικό όμιλο Osram για μια πιθανή εξαγορά ή συμφωνία συνεργασίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει εσωτερικά κυβερνητικά έγγραφα εργασίας.

«Ο Υπουργός Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει, ωστόσο, επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι θα ήθελε να βολιδοσκοπήσει τις επιλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να καταστήσει δυνατό τον θεμιτό ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στο διεθνή ανταγωνισμό με επιδοτούμενες από το κράτος ξένες εταιρείες, και την ίδια στιγμή να παραμείνει η χώρα ανοικτή για τις επενδύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: Euractiv

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus