Διυλιστήριο: Στον ΠτΔ η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Τσολακίδου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Στον ΠτΔ η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Τσολακίδου


Το μπλογκ δικαιώνεται για την αριστεία. Πρώτοι εμείς αναδείξαμε (ΕΔΩ) το θέμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας μας για τρίτη φορά, Τσολακίδου. Επιτέλους, ακολουθούμε τον σωστό δρόμο της ανάδειξης και των καλυτέρων, και στο επίπεδο του πνεύματος 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠIOY ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
19.10.2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Π.Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων στο Σκάκι για το 2016 Σταυρούλα Τσολακίδου, την οποία συνόδευαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Σταύρος Κοντονής και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ.κ.Γιώργος Μακρόπουλος και Βασίλης Θεοδωρίδης.

ΣΤ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Δεν σας φέραμε ένα χρυσό μετάλλιο σήμερα, κύριε Πρόεδρε. Σας φέραμε ένα ‘χρυσό’ κορίτσι. Και σας λέω, κύριε Πρόεδρε, ένα ‘χρυσό’ κορίτσι, γιατί διαπρέπει και ως μαθήτρια και ως αθλήτρια και είναι υψηλής αγωγής και ήθους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γι’αυτό θέλω να σε συγχαρώ. Αλλά αυτά τα συγχαρητήρια έχουν δύο όψεις: Η πρώτη είναι γιατί σου αξίζουν συγχαρητήρια γι’αυτό που πέτυχες. Είναι κορυφαία πραγματικά διάκριση, και μάλιστα για τρίτη φορά. Αυτό είναι το πρώτο. Κυρίως όμως, θέλω να σε συγχαρώ αλλά και να σ’ευχαριστήσω γιατί είσαι ένα υπόδειγμα αριστείας και στο σκάκι, αλλά και στο σχολείο. Και αυτό το υπόδειγμα δεν είναι κάτι που αφορά μόνον εσένα. Αφορά όλη τη νέα γενιά. Και τέτοια υποδείγματα τα έχει ανάγκη η νέα γενιά. Είναι εκείνη που έχει υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα απ’αυτή την βαθιά κρίση που μαστίζει τον Τόπο. Δίνεις, λοιπόν, το παράδειγμα στους νέους ανθρώπους για ν’αντιληφθούν ότι αν εκείνοι πιστεύουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους μπορούν να καταφέρουν πολλά. Συνέχισε έτσι και εύχομαι και πολλοί άλλοι να συνεχίσουν το δικό σου παράδειγμα.

ΣΤ.ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Και στο μέλλον θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φέρω κι άλλες επιτυχίες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το μεγάλο καλό με το σκάκι είναι το εξής: Ενώ στον κλασικό αθλητισμό οι διακρίσεις κρατάνε σχετικά λίγο και πρέπει κανείς να προσέξει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του, στο σκάκι μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά μαζί. Και το ωραίο είναι ότι το σκάκι οξύνει τη σκέψη ακόμα και για τα όσα επιστημονικά έχεις να κάνεις στην πορεία. Είναι ένας ωραίος συνδυασμός και έχουμε εμπιστοσύνη ότι αυτόν τον συνδυασμό θα τον αξιοποιήσεις στο έπακρο. Να είναι ο Θεός μαζί σου.

ΣΤ.ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ: Μακάρι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα ήθελα να σου προσφέρω ένα μικρό ενθύμιο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, είναι εντελώς συμβολική η αξία του, απλώς να θυμάσαι ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι την σημασία αυτού που έχεις καταφέρει.

ΣΤ.ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ.-

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus