Διυλιστήριο: VIDEO - Deutsche Welle : Το almiriki είναι το success story της Ελλάδας στην καρδιά της κρίσης

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

VIDEO - Deutsche Welle : Το almiriki είναι το success story της Ελλάδας στην καρδιά της κρίσης


Το Ναύπλιο εκτός από υπέροχες βόλτες προσφέρει και μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή αγορά. Προσεγμένοι χώροι, καλαίσθητα εμπορεύματα και καινούργιες ιδέες. Μια από αυτές είναι το armiriki, μια σειρά από πολύ όμορφα και ιδιαίτερα t-shirt, "παιδιά" καταξιωμένων designer που συνθέτουν μια συγκεκριμένη σειρά ιστοριών. Μπήκα, είδα και μίλησα με τον Κωνσταντίνο Κουβαρά και την Χριστίνα Κατωπόδη τους εμπνευστές της ιδέας. Έφυγα με ένα t-shirt και την πίστη ότι σε μερικά χρόνια το armiriki θα απλώσει παντού.

Και εγένετο armiriki.

Στις αρχές του 2015, όντας ερωτευμένοι και αποφασισμένοι να πορευτούμε μαζί, νιώθοντας παράλληλα εγκλωβισμένοι στις δουλειές μας δίχως προοπτική, αποφασίσαμε, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στο παλιό Ναύπλιο, να δημιουργήσουμε ένα μικρό ελληνικό brand με γραφιστικά t-shirt. Στην Ελλάδα της κρίσης, αποφασίσαμε να μην φοβηθούμε το άνοιγμα, και να τολμήσουμε, εννοείται ρισκάροντας, να δημιουργήσουμε το armiriki, γεμάτο μεράκι, προσοχή στη λεπτομέρεια και πρωτοτυπία.

Το όνομα μας δυσκόλεψε αρκετά και το ψάξαμε πολύ. Τελικά μετά από πολλά γράψε-σβήσε καταλήξαμε στο armiriki, πρωτίστως γιατί μας άρεσε ο ήχος του, μας φάνηκε παιχνιδιάρικος και επίσης γιατί είναι μια λέξη που ξυπνάει σε όλους μας καλοκαιρινές διακοπές και ξέγνοιαστες στιγμές στη θάλασσα.

Η επιλογή του Ναυπλίου.


Θέλαμε να ζήσουμε σε μια μικρή πόλη η οποία να μας εμπνέει. Γι’ αυτό αρχικά επιλέξαμε τις Ερμούπολη, Χανιά, Ρέθυμνο και Ναύπλιο. Η τελική μας επιλογή ήταν το Ναύπλιο, γιατί μας αρέσει πολύ η παλιά πόλη, στην οποία άλλωστε όπως προείπαμε μας ήρθε και η ιδέα για το armiriki, αλλά και γιατί έχει τουριστική κίνηση όλο το χρόνο. Κυρίως όμως γιατί θέλαμε μια πόλη στην οποία να ζήσουμε όμορφα και ήρεμα.



Η ιδέα πίσω από το armiriki;

Το armiriki είναι επικεντρωμένο στη δημιουργία εικονογραφημένων t-shirt με χειροποίητη μεταξοτυπία, που ράβονται στην Ελλάδα. Αποτελεί δε μια ανοικτή πλατφόρμα, τον καμβά για να εκφράσουν οι Έλληνες δημιουργοί τις βιωματικές τους ιστορίες γεμάτες από συναισθήματα και αναμνήσεις. Στην ουσία, κάθε σχεδιαστής διηγείται μια μικρή ιστορία μέσω τεσσάρων σχεδίων, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική οπτική της σύγχρονης Ελλάδας. Επίσης κάθε ιστορία αποτυπώνεται σε περιορισμένο αριθμό t-shirt με κεντημένο κωδικό. Αυτό κάνει το κάθε σχέδιο μοναδικό. Τώρα εμείς παραμένουμε σε εγρήγορση για την ανεύρεση νέων ιστοριών.
https://web.facebook.com/armirikistories/?fref=ts




Συνεργασίες με Designers.
Πρώτα απ’ όλα οι βασικοί μας συνεργάτες είναι οι Typical Organization, Κώστας Βλαχάκης και Joshua Olsthoorn, οι οποίοι σχεδιάζουν το σύνολο της εταιρικής μας ταυτότητας καθώς και οι Fuzz Ink, Κωνσταντίνος Μακροπόδης, Γρηγόρης Χουρναζίδης και Ορέστης Πατέρας, οι οποίοι συναποτελούν το εργαστήριο καλλιτεχνικής μεταξοτυπίας και καλούνται να φέρουν εις πέρας την αποτύπωση των σχεδίων στο ύφασμα. Από εκεί και πέρα, αυτή τη στιγμή, το armiriki έχει βγάλει 4 ιστορίες. Η πρώτη ιστορία αφορά τη θάλασσα και είναι των Mama Silkscreen, Μίλτος Μποτής και Αγγελίνα Παναγιωτοπούλου. Η δεύτερη που έχει να κάνει με αναμνήσεις των The Birthdays, είναι των Γιώργου Στρούζα και Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου. Η τρίτη ιστορία είναι με κολάζ από παλιές εφημερίδες του Μάρκου Ζουριδάκη και η τέταρτη με ελληνικές παροιμίες του Πάνου Ασημακόπουλου.

Αν ένας designer θέλει να συνεργαστεί μαζί μας είναι πολύ απλό. Μας στέλνει μέσω e-mail ένα portfolio με τη δουλειά του και σε πρώτη φάση του εξηγούμε πως λειτουργούμε και τι κάνουμε. Σε επόμενο στάδιο μας παρουσιάζει κάποιες ιδέες με τα απαραίτητα προσχέδια, και εφόσον δούμε από κοινού ότι κάποια ιστορία μπορεί να ταξιδέψει, τότε πολύ απλά παίρνει τον δρόμο της.



Η επιλογή του υφάσματος.

Η αλήθεια είναι ότι το ύφασμα που χρησιμοποιούμε σε αυτή τη φάση δυστυχώς δεν είναι ελληνικό, αλλά τούρκικο. Ο λόγος είναι ότι μετά από ενδελεχή έρευνα στον κόσμο του υφάσματος, αν και βρήκαμε ελληνικό ύφασμα, το κριτήριο μας ήταν να είναι το καλύτερο από αυτά που είδαμε. Όμως έχουμε σκοπό σε επόμενο στάδιο να ανακαλύψουμε ελληνικό ύφασμα το οποίο να μοιάζει στα μάτια μας αναντικατάστατο.

Τ-shirt με την σωστή συσκευασία.

Ως προς το κουτί, σκεφτήκαμε ότι θέλαμε η συσκευασία που θα συνοδεύει το t-shirt να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί και στο μέλλον. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο κουτί από ανακυκλωμένα υλικά, που ανοίγει σαν συρτάρι.



Πηγή DW

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus