Διυλιστήριο: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 7 Έλληνες ερευνητές

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 7 Έλληνες ερευνητές



Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ανακοίνωσε τη χορήγηση χρηματοδότησης σε 314 ερευνητές 39 εθνικοτήτων στην Ευρώπη, 7 από τους οποίους είναι ελληνικής καταγωγής. Οι 3 διεξάγουν έρευνα στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι 4 σε άλλες χώρες.

Η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 605 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά διάφορα αντικείμενα, όπως νέες αναγεννητικές θεραπείες για καρδιοπάθειες, καινοτόμους αλγορίθμους για ανθεκτικότερα δίκτυα πληροφορικής, την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των παράνομων αγορών εργασίας κ.α. Οι «επιχορηγήσεις εδραίωσης» (ERC Consolidator Grants) χορηγούνται σε εξέχοντες ερευνητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας, με πείρα μετά τη διδακτορική τους διατριβή επτά έως 12 ετών και πολλά υποσχόμενες επιστημονικές επιδόσεις. Τα ερευνητικά έργα που έχουν προτείνει οι νέοι επιχορηγούμενοι, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στις φυσικές και μηχανολογικές επιστήμες, στις βιοεπιστήμες, καθώς και στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Δείτε ποιοι είναι οι 7 Έλληνες ερευνητές:

1.Αντώνης Αδαμαντίδης από το Πανεπιστήμιο Βέρνης στην Ελβετία

2.Αλέξανδρος Κιουπκιολής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


3.Αθανάσιος Νένες από το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας και το Georgia Tech των ΗΠΑ


4.Γεράσιμος Κωνσταντάτος από το Ινστιτούτο Φωτονικών Επιστημών στην Ισπανία

5.Εμμανουήλ Τσακίρης από το Royal Holloway και Bedford New College – Ηνωμένο Βασίλειο

6.Παναγιώτης Δελημάτσης από το Πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ στην Ολλανδία

7.Βασίλης Αμοιρίδης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών


Το ΕΣΕ, το οποίο δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός χρηματοδοτικός οργανισμός για έρευνα αιχμής. Κάθε χρόνο επιλέγει και χρηματοδοτεί τους πιο δημιουργικούς ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, για την υλοποίηση σχεδίων που εδρεύουν στην Ευρώπη.

Πηγή www.ellines.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus