Διυλιστήριο: Τραπεζίτης με στεγαστικό δάνειο-μαμούθ 3.400.000 €

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τραπεζίτης με στεγαστικό δάνειο-μαμούθ 3.400.000 €



Το έλαβε ο Θωμόπουλος όταν ήταν στην Εθνική και το μετέφερε στην Πειραιώς όπου πήγε ως διευθύνων σύμβουλος

Σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για να επιλέξει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας μεταξύ του Ανθιμου Θωμόπουλου και του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Πόλσον, που ελέγχει το 9% της τράπεζας, επιχειρεί παρασκηνιακά να μεθοδεύσει την επιστροφή του κ. Θωμόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς, την οποία κατείχε ως τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Ωστόσο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ελέγχει περίπου το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, έχει ταχθεί ομοφώνως υπέρ του κ. Παπαδόπουλου.

Το ΤΧΣ θεωρεί διχαστική την υποψηφιότητα Θωμόπουλου, ενώ η αποχώρησή του από την Πειραιώς είχε συνοδευθεί από δικαστική έρευνα για τους χειρισμούς του σχετικά με την ανακεφαλαιοποίησή της.

Σε αυτά προστίθεται η καταγγελία ότι είχε μεταφέρει στην Πειραιώς προσωπικό δάνειο κατοικίας με πολύ ευνοϊκούς όρους, την ώρα που οι στρόφιγγες του τραπεζικού δανεισμού είναι κλειστές για απλούς πολίτες και επιχειρήσεις. Ειδικότερα, ο κ. Θωμόπουλος φέρεται ότι έλαβε προσωπικό δάνειο κατοικίας, ύψους 3.400.000 ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα, με επιτόκιο 3,12%, ενώ ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας (εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις της Εθνικής από το 1998 έως το 2012).

Καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά τη μετεγγραφή του το 2012 στην Τράπεζα Πειραιώς, μετέφερε εκεί το δάνειό του, με νέο υπόλοιπο περίπου 2.500.000 ευρώ και ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο - μόλις 2,5%. Το δάνειο φέρεται ότι εξαγοράστηκε (πιθανώς μαζί με άλλα) από κάποιο fund, ενώ ο κ. Θωμόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς. Αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, το ερώτημα είναι γιατί αγοράστηκε το δάνειο, αν αναδιαρθρώθηκε ευνοϊκά και τι άλλες δουλειές έκανε ή προσπάθησε να κάνει το συγκεκριμένο fund με την τράπεζα. Για όλα αυτά ο κ. Θωμόπουλος ρωτήθηκε, αλλά μέχρι χθες δεν είχε απαντήσει.


https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus