Διυλιστήριο: ΗΠΑ και Ιράν έκλεισαν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες στην Τουρκία

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΗΠΑ και Ιράν έκλεισαν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες στην Τουρκία



Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες στην τουρκική πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα Άδανα, θα παραμείνουν κλειστές, μετά τους πυροβολισμούς που έριξε άντρας που συνέλαβαν οι αρχές, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, χθες το βράδυ.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα ο οποίος πυροβολούσε στον αέρα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο άντρας πυροβόλησε 8 ή 9 φορές στον αέρα, με όπλο που είχε κρυμμένο στο σακάκι του, πριν από τη σύλληψή του.

Το Ιράν έκλεισε όλα τα προξενεία του στη Τουρκία σήμερα, ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Και το Ιράν κλείνει τα προξενεία του

Χθες, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Τουρκία Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από ένοπλο σε εγκαίνια έκθεσης σε γκαλερί της Άγκυρας, ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θεωρεί την επίθεση τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, όλες οι υπηρεσίες των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και την Ερζερούμ θα παραμείνουν κλειστές σήμερα. “Προτρέπουμε όλους τους Ιρανούς να αποφύγουν να προσέλθουν στις τοποθεσίες αυτές”, έγραψε η πρεσβεία, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Η δολοφονία έγινε την παραμονή μιας συνάντησης προγραμματισμένης στη Μόσχα των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν για να συζητήσουν την επίλυση του συριακού πολέμου. Ο Τούρκος υπουργός έφθασε στη Μόσχα και αποφάσισε να προχωρήσει στη συνάντηση παρά τη δολοφονία, τονίζοντας ότι το συμβάν δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus