Διυλιστήριο: Εισαγγελέας στέλνει στο σκαμνί για κακούργημα 13 υπάλληλους ασφαλιστικών ταμείων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εισαγγελέας στέλνει στο σκαμνί για κακούργημα 13 υπάλληλους ασφαλιστικών ταμείων


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000.000 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Μητρουλιάς προτείνει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 13 υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου, πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, το διάστημα 1999-2007 !!!

Οι κατηγορούμενοι στην πλειονότητά τους είναι προϊστάμενοι - κατά την επίμαχη περίοδο της υπεξαίρεσης - διαφόρων υπηρεσιών και τμημάτων των Ταμείων Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), Υγείας και Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ).

Η υπόθεση αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές που όφειλε να αποδώσει υπέρ των ταμείων ο δήμος Θεσσαλονίκης από τις αποδοχές των εργαζομένων του, έργο το οποίο είχε ανατεθεί στο πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, εκ των καταδικασθέντων για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, επισημαίνει πως οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων ταμείων δεν μερίμνησαν για την παρακολούθηση και διασφάλιση των εσόδων των ταμείων τους, την τακτική, έγκαιρη και ορθή απόδοση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων από τις αποδοχές των εργαζομένων του δήμου, ενώ δεν διενήργησαν ελέγχους για να εντοπίσουν τη ζημιά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά εκτιμάται ότι ξεπερνάει για το σύνολο των τριών ταμείων τα 7 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το ΤΥΔΚΥ φαίνεται ότι ζημιώθηκε με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ, το ΤΑΔΚΥ με 1,77 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά για το ΤΣΜΕΔΕ υπολογίζεται σε 241.800 ευρώ.

Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται να παραπεμφθούν σε δίκη επτά γυναίκες και έξι άνδρες. Πέντε εξ αυτών προέρχονται από το ΤΣΜΕΔΕ, άλλοι τόσοι από το ΤΥΔΚΥ και τρεις από το ΤΑΔΚΥ. Οι περισσότεροι υπηρετούσαν την περίοδο του σκανδάλου στις κεντρικές υπηρεσίες των εμπλεκόμενων Ταμείων. Το κατηγορητήριο αναφέρει ξεχωριστά για τον καθένα το ποσό της ζημιάς, ανάλογα με το διάστημα που υπηρέτησαν στις θέσεις τους.

Σημειώνεται, ότι για την παραπομπή ή μη σε δίκη των κατηγορουμένων θα αποφανθεί με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

πηγη: www.kinima-ypervasi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus