Διυλιστήριο: Deutsche Bank: Πρόστιμο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από Ρώσους πελάτες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Deutsche Bank: Πρόστιμο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από Ρώσους πελάτες



Πρόστιμο 204 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στη Deutsche Bank, λόγω της εμπλοκής της σε μία σειρά περιπτώσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, οι βρετανικές τραπεζικές αρχές (FCA) κατηγόρησαν σήμερα τη γερμανική τράπεζα πως έθεσε σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, την περίοδο μεταξύ του 2012 και του 2015.

Σύμφωνα με την FCA, η Deutsche Bank απέτυχε να εφαρμόσει ενιαίους και καθολικούς κανόνες για την αποφυγή περιπτώσεων ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, επιτρέποντας ως εκ τούτου τη μεταφορά 6 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία σε υπεράκτιες εταιρείες, μέσω «εικονικών συναλλαγών».

Σημειώνεται ότι στη γερμανική τράπεζα έχει επιβληθεί πρόστιμο 425 εκατ. δολαρίων και από τις εποπτικές αρχές της Νέας Υόρκης, για παρεμφερείς «εικονικές συναλλαγές», συνολικού ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Πηγή naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus