Διυλιστήριο: Η Ελλάδα φαβορί στην Tui, σημειώνει ρεκόρ αύξησης 41% στις προκρατήσεις

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η Ελλάδα φαβορί στην Tui, σημειώνει ρεκόρ αύξησης 41% στις προκρατήσεις



Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η παραδοσιακά πρώτη κάθε χρόνο μεγάλη τουριστική έκθεση CMT της Στουτγάρδης, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και οι πρώτες τάσεις του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η καλή είδηση για τον γερμανικό τουριστικό κλάδο εν γένει είναι ότι οι Γερμανοί κλείνουν και πάλι από νωρίς τα πακέτα διακοπών τους. Στην Tui, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους της Γερμανίας και τον μεγαλύτερο όσον αφορά ταξίδια προς την Ελλάδα, οι κρατήσεις κατά την έναρξη της καυτής φάσης του Ιανουαρίου κινείται ήδη σε υψηλότερα επίπεδα από την περασμένη χρονιά. «Πολλοί Γερμανοί που δεν έκαναν διακοπές πέρσι, κλείνουν φέτος τα πακέτα τους πιο νωρίς», εξηγεί ο Ζεμπάστιαν Έντελ από την Tui.

Μεγάλοι κερδισμένοι καταρχήν οι παραδοσιακοί τουριστικοί προορισμοί της Μεσογείου και κυρίως η Ελλάδα, όπως αναφέρει ο τουριστικός όμιλος. Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η ζήτηση για την Ισπανία που είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών και που βούλιαξε πέρσι από τουρίστες, ενώ κατακόρυφη αύξηση καταγράφει η ζήτηση για υπερατλαντικά ταξίδια, με το Μεξικό να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων με +71%.

Στο +41% η Ελλάδα!

Με τον αριθμό των κρατήσεων να εμφανίζεται στην παρούσα φάση αυξημένος κατά 41% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, η Ελλάδα είναι κατά την έναρξη της φετινής σεζόν το φαβορί στην Tui και κινείται ήδη στα περσινά πολύ καλά επίπεδα. Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα κατάφερε πέρσι να αναρριχηθεί και πάλι στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, ακολουθώντας την Ισπανία και αφήνοντας πίσω της την Τουρκία στην τρίτη θέση.

Για το ερχόμενο καλοκαίρι ο τουριστικός όμιλος έχει διευρύνει σε μεγάλο βαθμό την προσφορά του, έχοντας συμπεριλάβει νέα ξενοδοχεία αλλά και νέους προορισμούς. Στα ιδιαίτερα δημοφιλή νησιά Κρήτη, Ρόδο και Κω η προσφορά έχει αυξηθεί κατά 40%. Επιπλέον ξεκινούν νέες πτήσεις για την Κω από Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Βασιλεία και από Βερολίνο-Σένεφελντ για Κρήτη και Ρόδο.

Οι βασικοί λόγοι για την κατακόρυφη αυτή αύξηση της ζήτησης για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα σχετίζονται αναμφίβολα και με τις δραματικές εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία και κυρίως τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Εντούτοις δεν είναι ο μόνος λόγος. Όπως είπε προς τη Deutsche Welle η εκπρόσωπος τύπου της Tui Άνγια Μπράουν, τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα στο πεδίο του τουρισμού, τόσο από την πλευρά των ξενοδόχων όσο και από την ίδια την Tui που έχει προχωρήσει σε πολυάριθμες νέες συνεργασίες.

Ο Αυστριακός τύπος αποθεώνει την Ελλάδα - Αύξηση 60% των Αυστριακών τουριστών το 2017

Πρωτοφανής αποθέωση για την Ελλάδα και τις ομορφιές της από το σύνολο του αυστριακού τύπου τις τελευταίες μέρες.

Στην εφημερίδα Österreich δημοσιεύθηκε χθες άρθρο υπό τον τίτλο «Αύξηση κατά 60%: Η Ελλάδα πανηγυρίζει τη μεγάλη επιστροφή», το οποίο αναφέρεται στην παρουσία της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης Ferien-Messe Wien 2017 και στην αλματώδη αύξηση +60% των κρατήσεων από Αυστρία προς Ελλάδα για το 2017.

Ferien-Messe Wien αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την τουριστική αγορά της Κεντρικής Ευρώπης και φιλοξενεί περισσότερους από 800 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 200.000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Österreich οι επιλογές των Αυστριακών, όσον αφορά στις κρατήσεις για τις διακοπές τους το 2017, επηρεάζονται κατ’ εξοχήν από τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις. Η Τουρκία έχει εξαφανισθεί και η Αίγυπτος με την Τυνησία καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Εξ αυτού του λόγου η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί κατά πολύ περισσότερο την επιτυχία του περασμένου έτους. Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,6 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Για το 2017 μάλιστα προβλέπεται όχι μόνο ότι θα κρατήσει την πρωτιά, αλλά θα αυξήσει σημαντικά την διαφορά της από τους ανταγωνιστές της, αφού ήδη οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη του 60%.

Ανάλογου περιεχομένου άρθρα δημοσιεύθηκαν επίσης στις εφημερίδες Die Presse (τίτλος: «Καμία περικοπή πλέον για τις διακοπές»), Der Standard(τίτλος: «Η Ελλάδα επανακάμπτει») και Kronen Zeitung (τίτλος: «Οι πελάτες θέλουν να ταξιδέψουν και επιτρέπουν στους εαυτούς τους ακριβότερες διακοπές» και υπότιτλος: «Φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν τις περισσότερες προτιμήσεις»).

Σύμφωνα με την επικεφαλής της TUI Österreich, κ. Lisa Weddig, προβάδισμα στις επιλογές των Αυστριακών για το 2017 έχουν η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος, ενώ στην παλιά δυναμική της επιστρέφει η Κως -για την οποία οι κρατήσεις έχουν ήδη διπλασιαστεί σε σχέση με το 2016 - και για το λόγο αυτό ο Όμιλος την περασμένη εβδομάδα είχε αυξήσει κατά 15% τον αριθμό των πτήσεων προς αυτά τα τέσσερα ελληνικά νησιά. Ήδη από πλευράς TUI Österreich η προσφορά σε ξενοδοχεία της Κρήτης, της Ρόδου και της Κω έχει διευρυνθεί κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ καταγράφεται μία δυναμική τάση επιλογής των Αυστριακών σε μικρότερα νησιά, όπως η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά.

Το Υπουργείο Τουρισμόυ έχει θέσει την Αυστρία μεταξύ των αγορών-στόχων στην προσπάθεια που κάνει να προσελκύσει τουρισμό υψηλού εισοδήματος. Σύμφωνα με τον TUI Österreich οι Αυστριακοί επιλέγουν με βασικό κριτήριο την ποιότητα και όχι την τιμή, με το μέσο όρο δαπάνης ανά ταξίδι να κυμαίνεται αρκετά ψηλά στα 900 ευρώ.

Σημαντική παρουσία από πλευράς Ελλήνων εκθετών - πλην ΕΟΤ - στην έκθεση Ferien-Messe Wien 2017 έχουν οι: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ένωση Κάμπινγκ Ελλάδας, Δήμος Πάρου, Δήμος Αντιπάρου, Δήμος Σκιάθου, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας "Δημωφέλεια", Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις, όπως Helios Hotels, Louis Hotels ή οι ANEK LINES και MINOAN LINES.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus