Διυλιστήριο: Επιστροφή στο δημόσιο το 34% του φυσικού αερίου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Επιστροφή στο δημόσιο το 34% του φυσικού αερίου


Από τα μέσα κοινωνικής δικύωσης 
Νικόλαος Μαυραγάνης 
Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
 
Με πρόσφατη Απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ το 34% της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ (από το ΤΑΙΠΕΔ όπου το 2012 είχε δοθεί χωρίς πολλές σκέψεις.... το 65%) στο Δημόσιο, ώστε να ασκείται, ακόμη και μετά την ιδιωτικοποίηση του υπολοίπου, η απαραίτητη ΕΠΟΠΤΕΙΑ κι ΕΛΕΓΧΟΣ, αφού το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου είναι κρίσιμο για διαβίωση των πολιτών.

Σημειώνεται ότι μετά την απόσυρση της αζέρικης Socar από τη διαγωνιστική διαδικασία, τον Νοέμβριο του 2016 και την ακόλουθη ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε την 1η Μαρτίου εφέτος, μεταξύ άλλων:

- τη λήψη απόφασης από το ΤΑΙΠΕΔ για τη λήξη της προηγούμενης διαδικασίας για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, που είχε διενεργήσει το Ταμείο,

- τη λήψη απόφασης για τη διάθεση 31% (από το ποσοστό 65%) των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΔΕΣΦΑ, σε συνδυασμό με το 35% των μετοχών που κατέχουν τα ΕΛΠΕ,

- την επιστροφή στο Δημόσιο του υπολοίπου 34% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, και

- την παροχή εξουσιοδότησης στο ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus