Διυλιστήριο: Καταδίκη στον Σάμπυ Μιωνή

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Καταδίκη στον Σάμπυ Μιωνή

Σε φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνήςμετά από μήνυση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου. Το Δ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας δέχθηκε τη διάπραξη συκοφαντικής δυσφήμισης από τον επιχειρηματία, σε βάρος της δημοσιογράφου,ο οποίος με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Κόντρα Νιους κατηγορούσε τη Γιάννα Παπαδάκου ότι συμμετείχε σε θύλακες ακροδεξιών εκδοτών και δημοσιογράφων ότι λειτουργεί ως μαθήτρια του Γκαίμπελς και είναι φασίστρια και φιλοναζί...

Το δικαστήριο δέχθηκε τις αιτιάσεις της μηνύτριας ότι είχε πρόθεση να τη συκοφαντήσει και να δυσφημήσει την προσωπική και επαγγελματική υπόληψή της.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εκπρόσωπου της μητέρας του κατηγορουμένου ότι δεν είχε ειδοποιηθεί ως κάτοικος εξωτερικού. Οι δικαστές προχώρησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω κινδύνου παραγραφής.


Ποιος είναι ο Σάμπυ Μιώνης ; 

Εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις του «Εκκεντρικού Δελτίου» για τον διαβόητο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!

Ο Σάμπι Μιώνης της Capital Management Advisors που πλέον ανήκει στην EFG International (Eurobank), παραδέχθηκε ότι τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ (τράπεζα HSBC) προέρχονταν από μεριδιούχους της δικής του διαχείρησης.

Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την ελβετική τράπεζα Julius Baer για διευκόλυνση φοροδιαφυγής (παραδόθηκε λίστα στην Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και ξέπλυμμα χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ έκανε επιδρομή στα γραφεία του και κατέσχεσε φακέλους και ηλεκτρονικά αρχεία αλλά η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη παρά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.

Επίσης, ο Σ. Μιώνης, αναφέρεται σε άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ (το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του) και το όνομά του βρίσκεται σε δικογραφία του IRS με αριθμό 219327706 (29/6/2006).

Εκτός από τις τεράστιες οικονομικές του συναλλαγές, ο Σάμπι Μιώνης, παρεμβαίνει αρθρογραφώντας στην ελληνική πολιτική και καλεί τα πανίσχυρα διεθνή εβραϊκά λόμπι να αποκλείσουν το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από την πολιτική δράση χρεώνοντας στον Γιώργο Καρατζαφέρη αντισημιτισμό και παρουσιάζοντάς τον ως «αρνητή του Ολοκαυτώματος».

Ο Σάμπι Μιώνης έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή (της λίστας Λαγκάρντ) ήταν υπάλληλός του και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν επίσης διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων (το όνομα του Στ. Παπασταύρου υπάρχει στη λίστα).

Ο Σταύρος Παπασταύρου του Harvard είναι διευθυντής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παλαιότερα είχαν αναφερθεί και σχέσεις του με τον Μ. Χριστοφοράκο της Siemens.

Ο «συνεργάτης» του Σάμπι Μιώνης, ο κ. Παπασταύρου, (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά), είχε μεταβεί τον Σεπτέμβριο στην Ελβετία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών στο ζήτημα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία!

Τι να συνδέει άραγε τον Σάμπι Μιώνης (μέλος πολλών εβραϊκών οργανώσεων) με τον Σταύρο Παπασταύρου του Αντώνη Σαμαρά; Οι σχέσεις του νυν διευθυντή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ με την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επί Ράλλη, κυρίας Μπριγκίτα Παπασταύρου ερευνώνται...

Άλλωστε η Μπριγκίτα Παπασταύρου (εκλεκτή του ΔΟΛ) έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δεν διώκεται πλέον (ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ), ενώ το πλήρες όνομά της είναι Μπριγκίτα Παπασταύρου Λεβή!

ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΣΑΜΠΙ ΜΙΩΝΗΣ


Στις 22 Οκτωβρίου 2012 η Haaretz δημοσίευσε και άλλο άρθρο του Σάμπι Μιώνης στο οποίο εγκωμιάζεται προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς και χωρίς την παραμικρή αναφορά στους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Ο Σαμαράς περιγράφεται ως «κολοσσιαία έκπληξη», που διατηρεί την Ελλάδα στο ευρώ, που έπεισε τους ευρωπαίους και αναποδογύρισε τη χώρα προς την ελπίδα και όλα αυτά «όχι με λόγια αλλά με έργα».

Μετέτρεψε την Άνγκελα Μέρκελ σε θαυμάστριά του και κατόρθωσε να περάσει σειρά από αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που ελευθερώνουν τη χώρα από τα δεσμά ενός σοβιετικού μοντέλου οικονομίας που ίσχυε για δεκαετίες.

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές και έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ απελευθέρωσε τα κλειστά επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, δικηγόρων, φαρμακοποιών και ταξιτζήδων.

Ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι πλέον ο Σαμαράς είναι η ελπίδα για τους Έλληνες που τον αποδέχονται ως «παιδί θαύμα», παρά τη μείωση των εισοδημάτων τους, την αυξανόμενη ανεργία, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

Στον αντίποδα του Σαμαρά, γράφει ο Μιώνης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, που κερδίζουν δημοτικότητα από την απελπισία μερίδας του λαού και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, από τον καπιταλισμό μέχρι τους παράνομους αλλοδαπούς και ευκαιριακά τους Εβραίους.

Τέλος, ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι οι περισσότεροι Έλληνες κατανοούν πως το κάθε τι στη χώρα χρειάζεται διόρθωση, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσίες και δηλώνουν ότι «το πάρτι τέλειωσε».

«Οι μελλοντικές γενιές θα απολαύσουν μια νοικοκυρεμένη χώρα σε αντίθεση με τη διεφθαρμένη αναρχία που υπήρχε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια», καταλήγει το άρθρο του Σάμπι Μιώνης.

Πηγή www.tovima.gr και www.spirospero.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus