Διυλιστήριο: VIDEO - Βαριές κατηγορίες Μαρτίνη για Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Βορίδη

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

VIDEO - Βαριές κατηγορίες Μαρτίνη για Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Βορίδη


  • Ενώπιον της Εξεταστικής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία κατέθεσε ο Ανδρέας Μαρτίνης
  • Επανέλαβε τα όσα είχε πει σε συνέντευξή του τις προηγούμενες μέρες, τοποθετώντας «στο κάδρο» πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Εναντίον πολιτικών προσώπων και κυβερνήσεων, οι οποίες «δημιούργησαν δημιούργησαν και συντήρησαν πελατειακές πρακτικές τόσο στο Ερ. Ντυνάν, όσο και στον Ερυθρό Σταυρό» καταφέρθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερ. Ντυνάν μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε».



Τι ερευνά η Εξεταστική

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη λόγω της κηδείας του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναμένεται να διερευνηθούν οι ευθύνες που οδήγησαν στη χρεοκοπία του νοσοκομείου, αλλά και στην αγορά του από τράπεζα, έναντι μικρού αντιτίμου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Ντυνάν έχει ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του και προφυλακισμένος (νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των φυλακών) Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος κατέθεσε λίγες μέρες μετά των όσων είπε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Εκεί ο Μαρτίνης καταλόγισε ευθύνες σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την εκποίηση του Ντυνάν, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον συνολικότερων χειρισμών των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.

Μπαλωμενάκης: Τεράστιο σκάνδαλο το «Ντυνάν»

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης, σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τη μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιωτικά συμφέροντα τεράστιο σκάνδαλο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κ. Μαρτίνης «θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει αυτά που έχει πει σε τρεις διαδοχικές καταθέσεις του και αποκαλύπτει πράγματα, γεγονότα, παρεμβάσεις. Αυτό θα πρέπει να το εξειδικεύσει και να τα τεκμηριώσει, με ονόματα και με στοιχεία, διότι λέει «ο τάδε υπουργός, για παράδειγμα, με πίεσε να κλείσω».

«Εμείς ξέρουμε από τα στοιχεία όλα και εκ του αποτελέσματος ότι αυτός ο συμβιβασμός ήταν ετεροβαρής, ήταν επιζήμιος για το «Ντυνάν», τού έδωσε τη χαριστική βολή. Ισχυρίζεται (ο κ. Μαρτίνης) λοιπόν ότι δέχθηκε πιέσεις. Πρέπει να μας πει ονόματα, γεγονότα, και να προσκομίσει στοιχεία. Αν όμως τεκμηριώσει αυτά που λέει είναι σημαντικά στοιχεία. Και βεβαίως θα συνδυαστούν και με τα υπόλοιπα στοιχεία», υπογράμμισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης συμπλήρωσε ότι «η περίφημη φράση που λέγεται συχνά ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, δεν είναι μονοσήμαντη, δηλαδή δεν σημαίνει ότι ένας ο οποίος είναι υπό κατηγορίαν δεν μπορεί να καταθέσει και να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία τα οποία καταθέτει. Σημαίνει ότι, αυτά τα στοιχεία τα οποία καταθέτει, θα πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία, από μόνα τους δεν αρκούν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι κομβικό πρόσωπο στην όλη ιστορία και φοβάμαι ότι θα κρατήσει παραπάνω από δύο τρεις συνεδριάσεις, διότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο στοιχείων που μπορεί να μας προσκομίσει».


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus