Διυλιστήριο: Τουρκική ήττα στις Βρυξέλλες

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Τουρκική ήττα στις Βρυξέλλες



Ο υπ. Αμυνας του Ερντογάν ζήτησε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, αλλά η παρέμβαση Καμμένου τού έκοψε τη φόρα
Ελληνοτουρκική «σύρραξη» σημειώθηκε στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Φικίρ Ισίκ επιχείρησε να θέσει και πάλι θέμα τερματισμού της επιχείρησης της Συμμαχίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με τον Πάνο Καμμένο να παρεμβαίνει και να του επισημαίνει πως η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και μόνο ομόφωνα μπορεί να αλλάξει.

Με τη θέση του Ελληνα υπουργού συντάχθηκαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, στέλνοντας το μήνυμα στον Τούρκο πως είναι... εκτός ατζέντας και μόνος του.

Συγκεκριμένα, χθες στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ με κύριο θέμα συζήτησης την υπό επεξεργασία προσαρμογή της δομής διοίκησης της Συμμαχίας στις νέες απαιτήσεις ασφαλείας και την επαύξηση της παρουσίας στα νότια και τα ανατολικά της Συμμαχίας. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Φικίρ Ισίκ, ενώ αποδέχθηκε ότι η χώρα του δέχθηκε προσφυγικά κύματα, πρότεινε την παύση της δραστηριότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επικαλούμενος μείωση του προσφυγικού ρεύματος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος παρενέβη και υποστήριξε ότι δεν έχουν εκλείψει οι προσφυγικές ροές και ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με ομοφωνία και μόνο με ομοφωνία μπορεί να αναιρεθεί. Επισήμανε επίσης ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για την αποθάρρυνση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης ανθρώπων και απαντά στις προκλήσεις ασφαλείας που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. Και κάπου εκεί τελείωσε και η συζήτηση, αφού κανείς δεν έχει διάθεση να ανοίξει το θέμα και να συζητηθεί το αίτημα που τίθεται επιμόνως στις τελευταίες συνόδους από της Αγκυρα.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, το Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Βόρεια Αφρική και τις τρομοκρατικές απειλές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus