Διυλιστήριο: Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τον Στουρνάρα

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τον Στουρνάρα



Κατέθεσε χθες ως μάρτυρας ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ι. Ν. Φιλιππάκης για δημοσίευμα περί «περίεργων διαρροών για τις τράπεζες»

Προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις διαρροές που έγιναν από στενό συνεργάτη του, οι οποίες αφορούν στοιχεία που προκάλεσαν επιβάρυνση στο δημόσιο χρέος και οδήγησαν σε κατάρρευση την κεφαλαιοποίηση και την τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, ξεκίνησε η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Χθες κατέθεσε για την υπόθεση ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης, με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας. Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» αναφερόμενη στην «τορπίλη της Τραπέζης της Ελλάδος» στην τρίτη αξιολόγηση: «Ενα βρόμικο σχέδιο, που απώτερο στόχο έχει να βάλει τρικλοποδιά στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδό της από τα Μνημόνια, φαίνεται ότι εξυφαίνεται στα υπόγεια -για να μην πούμε στα ανώγεια- της ΤτΕ, κάνοντας τους επαΐοντες να αναρωτιούνται κατά πόσον η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πράγματι της Ελλάδος. Το παιχνίδι που παίζεται με διαρροές και περίεργα SMS, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, προκαλεί ερωτήματα για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν και ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015».

Παράτυπα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατίας», εκείνη την κρίσιμη περίοδο άρχισαν διαρροές στον Τύπο, στις οποίες εμφανίζονταν να έχουν ενεργήσει παράτυπα όσοι ασχολήθηκαν με δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς τόσο πριν όσο και μετά την αύξηση του 2015, και προτού καταλήξει το πόρισμα στα χέρια της διοίκησης της τράπεζας.

Αποτέλεσμα αυτών των διαρροών ήταν να καταρρεύσει η μετοχή της τράπεζας και να επιβαρυνθεί κι άλλο το Ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, υπήρξε και SMS στενού συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ, το οποίο πυροδότησε αρκετά δημοσιεύματα, καθώς μιλούσε για δυνητική ζημιά της Πειραιώς.

Ερωτήματα και για τις δημοσκοπήσεις

Πολλά εύλογα ερωτήματα για τις πρακτικές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα προκαλεί η περίεργη απόφαση να παραγγείλει η κεντρική τράπεζα σε εταιρίες συμβούλων (Alvarez and Marshal Hellas και Kantar TNS) δημοσκόπηση σχετικά με τα capital controls και εν συνεχεία να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της, που επιτείνουν την αβεβαιότητα πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, απειλώντας να λειτουργήσουν ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Οπως επισήμανε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Εστία», ο επόπτης των τραπεζών στην Ελλάδα, που πρέπει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας της εμπιστοσύνης, έδωσε στη δημοσιότητα δημοσκοπικές απαντήσεις του τύπου «μόνο το 36% των πολιτών έχει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», το 48% των επιχειρήσεων δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες στην Ελλάδα κ.λπ.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus