Διυλιστήριο: Μπουμπούκι η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Μπουμπούκι η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων



Κατηγορείται για υπεξαίρεση 500.000 € από πλειστηριασμούς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη


Την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά, ύστερα από ποινική δίωξη που παράγγειλε εις βάρος της ο εισαγγελέας Διαφθοράς.

Η δίωξη συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, αφού μετά την κατακύρωσή τους δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το ποσό που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται ότι παρακράτησε ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου, παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1.608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή.

Η κατηγορούμενη έχει εξεταστεί ανωμοτί (ως ύποπτη) και μετά την απαγγελία της δίωξης φέρεται ότι επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ, κατά πληροφορίες, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα, η ίδια ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει έρευνα σε βάθος πενταετίας και για άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται ότι ενημέρωσε με καθυστέρηση τις αρμόδιες Αρχές.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus