Διυλιστήριο: Μας κοροϊδεύουν οι Σκοπιανοί!

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Μας κοροϊδεύουν οι Σκοπιανοί!


Δεν άλλαξαν το Σύνταγμά τους! Το ομολόγησε στη Βουλή ο Κατρούγκαλος

Παραβιάζοντας την αρχική συμφωνία, λένε ότι οι τροπολογίες θα ισχύσουν μετά την ψηφοφορία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ!

Ε πιχείρηση κοροϊδίας της Βουλής και του ελληνικού λαού, με την αποσιώπηση του περιεχομένου του νέου Συντάγματος των Σκοπίων, αποκαλύφθηκε στο Κοινοβούλιο κατά την πρεμιέρα της συζήτησης της προδοτικής συμφωνίας στην Ολομέλεια.

Τα Σκόπια, προφανέστατα σε απόλυτη συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις υποχρεώσεις τους προς τη χώρα μας, καθώς την ίδια ώρα που εμείς καλούμαστε να κυρώσουμε τη συμφωνία εκείνα δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στις συνταγματικές αλλαγές!

Μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και έπειτα από μια σειρά από θολά «ήξεις αφήξεις», ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ανερυθρίαστα ότι οι συνταγματικές αλλαγές «δεν έχουν ακόμα τεθεί σε ισχύ». Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν ξέρουν επί της ουσίας τι θα ψηφίσουν σήμερα, μια και δεν υπάρχει το επίσημο κείμενο του νέου Συντάγματος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να περιέχει αλυτρωτικές αναφορές.

Η αποκάλυψη της απόλυτης εξαπάτησης από την πλευρά των Σκοπιανών ήρθε μετά την επιμονή της Ν.Δ. για κατάθεση του νέου Συντάγματός της, «όπως θα προκύψει με την ενσωμάτωση των τροπολογιών». Μάλιστα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, συνταγματολόγος και νομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξήγησε πως η Βουλή καλείται να ψηφίσει επί μη αναθεωρημένου Συντάγματος και να δώσει «λευκή επιταγή» στα Σκόπια. Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση, με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝ.ΕΛ. να καταθέτουν και αίτημα αντισυνταγματικότητας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ψηφιστεί η συμφωνία από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, αιτήματα που απορρίφθηκαν.

Το 110%

Οσο για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ισχυρίστηκε πως με τη συμφωνία «πήραμε το 110% από αυτά που παγίως ζητούσαμε», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για προσχηματικές κραυγές. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που τα επίσημα κείμενα, τα οποία είχε το θράσος να καταθέσει, αποδεικνύουν την καταστρατήγηση της συμφωνίας, αφού οι όροι έχουν καταφανώς αλλάξει.

Τρανταχτό παράδειγμα, η ρηματική διακοίνωση που αναφέρει πως οι συνταγματικές αλλαγές των Σκοπιανών θα ισχύσουν όχι μόνο μετά την ψηφοφορία για τη συμφωνία, αλλά και μετά την ψηφοφορία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, προϋπόθεση που ξεφεύγει εντελώς από τον αρχικό οδικό χάρτη. Την ίδια ώρα, σε όλα τα κείμενα που κατατέθηκαν υπάρχουν πλείστες αναφορές σε «Μακεδόνες» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω, προκαλεί αλγεινή εντύπωση προς τι τόση βιασύνη των συριζαίων να περάσουν τη συμφωνία στο «άψε σβήσε».

Αστειάκια Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Οι «πρόθυμοι» του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν ανοίξει την όρεξη του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δεν κρύβει την ελπίδα πως η ατιμωτική Συμφωνία των Πρεσπών θα πάρει το πράσινο φως κατά την κρίσιμη διαδικασία.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alsat, σημείωσε ακόμη πως είναι αισιόδοξος ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα επικυρωθεί και το πρωτόκολλο για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Μπορεί η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο ο πρωθυπουργός της γείτονος και ο Ελληνας ομόλογός του φαίνεται πως διανύουν την καλύτερη περίοδο των μεταξύ τους σχέσεων, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όταν ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει συνάντηση την άνοιξη με τον Αλέξη Τσίπρα είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα.
Μη μπορώντας να κρύψει τη χαρά του για το ανέλπιστο δώρο της Αθήνας να «χαρίσει» το όνομα «Μακεδονία», ο Ζάεφ έκανε στην ίδια συνέντευξη και αστεϊσμούς, δηλώνοντας πως ίσως γίνει ο πρώτος ο οποίος θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus