Διυλιστήριο: Η Ευρώπη βυθίζεται στην φτώχεια

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ευρώπη βυθίζεται στην φτώχεια

Στην Ευρώπη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, η λιτότητα οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους. Η Βρετανική οργάνωση υποστηρίζει πως ακόμη 25 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
ως το 2025.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Στη δεκαετία του ’80, η Νότια Αμερική αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για την Νοτιοανατολική Ασία στη δεκαετία του ’90. Η αυστηρή λιτότητα ήταν η μόνη απάντηση που δόθηκε και ξέρουμε πολύ καλά πόσο χτυπήθηκαν οι φτωχοί. Σήμερα όμως γνωρίζουμε τι έφταιξε και πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας» υποστηρίζει η Νατάλια Αλόνσο, επικεφαλής του γραφείου της Oxfam στις Βρυξέλλες.

Η Oxfam καλεί τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βάλουν τέλος στην λιτότητα και να φορολογήσουν τους πλούσιους.

Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση ζητεί να θεσπιστεί φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
«Πιστεύουμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συγκεντρώσουμε χρήματα. Διαθέτουμε μηχανισμούς που μπορούν να ανακουφίσουν όσους πλήττονται από την κρίση. Ζητάμε όμως να γίνουν αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, γιατί αυτό ευθύνεται για την κρίση» δήλωσε την κάμερα του Euronews η Νατάλια Αλόνσο.

Έντεκα χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδέχθηκαν την πρόταση της Oxfam.
Πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus